ȘTIRI

Veniturile impresionante ale soțiilor miniștrilor din Guvernul Ponta

Soția premierul Victor Ponta, Daciana Sârbu, câştigă 74.408 euro în fiecare an, din activitatea sa în Parlamentul European, dar se ocupă şi de afaceri. Firma acesteia se ocupă de comercializarea pâinii şi s-a numărat printre operatorii economici care au avut de câştigat de pe urma scăderii TVA la pâine.

Consistente sunt şi veniturile soţiei premierului interimar, Gabriel Oprea. Sanda Oprea este casnică dar deţine, în coproprietate cu liderul UNPR, şapte imobile din închirierea cărora cei doi câştigă peste 290.000 de lei pe an.

De cealaltă parte, soţia ministrului Culturii, Ana Maria Vulpescu, are un salariu lunar de numai 2000 de lei, se arată într-un top realizat de publicația Adevărul.

Un venit deloc neglijabil are şi soţia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Rodica Cazanciuc, care este şi verişoara premierului Victor Ponta, a încasat anul trecut peste 11.000 de lei pe lună de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, unde este director.

În clasamentul veniturilor câștigate de soțiile de miniștri se află și Nicoleta Nicolicea, soţia ministrului Eugen Nicolicea, care a fost angajată anul trecut la Cancelaria premierului Victor Ponta. În 2014, ea a obţinut 25.346 de lei din activitatea de consilier, dar şi 8835 de lei de la S.C. „Sursa Zilei Media”, care deţine site-ul sursazilei.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button