Veniturile din jocuri de noroc, taxate cu 25% din suma câștigată, de vineri

de:
11 feb. 2015
0 Afișari
Veniturile din jocuri de noroc, taxate cu 25% din suma câștigată, de vineri

Codul fiscal s-a modificat in sensul ca, din 13 februarie, se aplica un nou mod de impozitare a veniturilor obtinute din jocuri de noroc si premii. Astfel, veniturile din jocuri de noroc se vor impune, prin retinerea la sursa, cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc, informează avocat.net, citat de realitatea.net.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care vor depasi echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%, se arata in actul normativ.

Actuala legislatie prevede ca veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinere la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net, care se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor. Aceasta prevedere nu se va mai aplica din 13 februarie.

Totodata, noile reglementari vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitata) si vor stabili ca nu vor fi supuse impozitarii sumele obtinute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obtin venituri din jocurile de noroc mentionate mai sus vor avea obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului.

Cookies