Velopa.ro – De ce este important sa-ti echipezi masina cu anvelope de iarna (P)

11 aug. 2021
28 Afișari
Velopa.ro – De ce este important sa-ti echipezi masina cu anvelope de iarna (P)
Velopa.ro – De ce este important sa-ti echipezi masina cu anvelope de iarna (P)

Ne aflam la mijlocul lunii august, ultima luna de vara. Odata cu venirea toamnei este momentul sa te pregatesti pentru iarna. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca un sofer este sa-si echipeze masina corespunzator pentru sezonul rece.

Pentru asta ai nevoie de un set de anvelope de iarna. Te intrebi de ce sunt indicate acestea pentru a circula in siguranta in zilele de iarna? Ei bine, anvelopele de iarna sunt singurele care iti ofera protectie maxima in conditiile de trafic din sezonul rece. 

Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un material special, aderent, care impiedica masina sa derapeze in conditii de polei, ghetus sau zapada. Acestea sunt fabricate dintr-un material mai moale decat cel de vara si au profiluri speciale care ajuta la o aderenta mai buna si la mentinerea controlului masinii. De aceea este atat de important ca pe timp de iarna masina sa fie dotata cu anvelope de iarna.

Cand trebuie sa faci trecerea la anvelope 225 45 R17 de iarna

Potrivit Codului Rutier nu exista o data fixa pana la care poti schimba anvelopele. Trebuie sa ai masina dotata cu anvelope de iarna in momentul in care da primul inghet sau prima zapada. Pentru ca nu exista o data clara, si pentru ca iarna sa nu te prinda nepregatit, expertii recomanda sa faci trecerea la anvelope de iarna in momentul in care temperaturile minime scad constant sub 7 grade sau la inceputul lunii octombrie. 

Cand ai nevoie de un set nou de anvelope 

In primul rand trebuie sa achizitionezi un set nou de anvelope 225 45 R17 de iarna in momentul in care nu ai deja unul. De exemplu, daca masina achizitionata a venit echipata cu anvelope de vara este important sa achizitionezi un set de anvelope de iarna. 

Daca ai deja un set de anvelope de iarna este important sa le verifici periodic si sa te asiguri ca nu sunt uzate. Anvelopele folosite multi ani la rand se vor uza si nu iti vor mai asigura protectie in trafic. In plus, daca folosesti anvelopele de iarna si in sezonul cald este important sa stii ca acestea se vor uza mult mai rapid. Prin urmare, pentru a circula in siguranta, fara a-ti pune viata in pericol, trebuie sa achizitionezi un set nou de anvelope cand anvelopele actuale sunt uzate. 

Cum alegi anvelopele de iarna pentru masina ta si de unde la poti cumpara

Cand doresti sa achizitionezi un set nou de anvelope 225 45 R17 de iarna este important sa stii cum sa le alegi. In primul rand, pentru a te asigura ca se potrivesc masinii tale trebuie sa stii care este seria acestora. Seria anvelopelor este inscriptionata atat pe anvelopele actuale cat si in cartea masinii. Aceasta este de tipul anvelope 225 45 R17, unde 225 reprezinta latimea exprimata in milimetri, 45 reprezinta inaltimea (exprimata in procent din latime), iar R17 este diametrul interior al anvelopei.

Apoi, pentru ca anvelopele de iarna alese sa fie reglementate prin lege si sa iti asigure protectia necesata in trafic trebuie sa te asiguri ca au inscriprionate un fulg de zapada si unul dintre urmatoarele simboluri: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Literele M si S vin de la cuvintele englezesti “mud” care inseamna “noroi” si “snow” care inseamna “zapada”. 

Daca esti in cautarea unui set nou de anvelope de iarna intra pe Velopa.ro. Aici vei gasi o oferta bogata de anvelope pentru masina ta si poti alege anvelopele care ti se potrivesc in functie de bugetul alocat.  

Pentru un buget restrans poti alege anvelope din clasa medie. Printre marcile de anvelope de buget recunoscute la nivel mondial se afla Diplomat, Kingstar sau Fortune. In cazul acestor anvelope producatorii folosesc materiale de calitate iar designul si profilul de rulare sunt realizate dupa standarde moderne si performante. Pretul mic nu inseamna ca anvelopele sunt slab calitative. Aceasta diferenta de pret  este data de faptul ca sunt fabricate in Asia, unde costurile de productie sunt mult mai mici.  

Tot pe Velopa.ro gasesti si produse premium precum anvelopele de iarna produse de Michelin, Pirelli sau Continental. Acestea sunt realizate din cele mai bune materiale, folosind tehnologii de inalta calitate. Sunt cele mai fiabile marci de anvelope de pe piata, la ora actuala, fiind apreciate de proprietarii de masini din intreaga lume.

Comanda de pe Velopa.ro si ai numai avantaje  

Intra pe Velopa.ro si comanda anvelopele dorite din doar cateva click-uri. Ai nevoie doar de un telefon, o tableta sau un laptop si conexiune la internet si in cinci minute iti poti crea un cont si poti plasa comanda dorita. Totul din confortul casei tale. 

In plus, daca alegi sa cumperi anvelope online de pe Velopa.ro, beneficiezi de transport gratuit. De indata ce plasezi comanda, aceasta va fi procesata si livrata in cel mai scurt timp posibil la adresa indicata de tine. 

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe Velopa.ro si sa adaugi produsele dorite in cos. Acestea vor fi livrate la orice adresa doresti, si vor fi aduse pana la usa casei. Iar daca nu esti multumit de produsele primite, le poti returna in interval de 14 zile de la data primirii comenzii.

Tot pe Velopa.ro beneficiezi de consultanta gratuita atat pe messenger cat si telefonic. Astfel, daca ai nelamuriri cu privire la produsele de pe site sau nu stii cum sa alegi anvelopele potrivite modelului tau de masina, angajatii Velopa.ro iti stau la dispozitie. In acest fel, indiferent de nelamuririle pe care le ai, reprezentantii Velopa.ro iti vor raspunde la intrebari si iti vor clarifica orice neintelegeri, nelamuriri sau dileme, tocmai pentru ca tu sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere.

 

Cookies