Vehiculele electrice personale sunt viitorul transportului urban!

de:
10 mai 2019
0 Afișari
Vehiculele electrice personale sunt viitorul transportului urban!

Ca o mașină, dar mai mici

Aceste vehicule electrice pot îndeplini aceleași funcții ca și o mașină atunci când discutăm doar despre naveta dintr-un punct în altul. Este posibil ca investiția inițială să vi se pară prea mare pentru un astfel de vehicul, deoarece o trotineta electrica de foarte bună calitate, cu autonomie mare și suficient de puternică poate ajunge la 4000-5000 de lei, iar o bicicletă cu aceleași caracteristici până la 9000-10000 de lei.

Sunt foarte mulți oameni care se gândesc că își pot cumpăra o mașină mai veche cu aceeași bani, dar care să îi ducă din punctul A în punctul B. Totuși, dacă luăm în calcul costurile ce urmează cu o mașină, indiferent de preț, sunt net mai mari decât în cazul unei trotinete, biciclete, etc. Gândiți-vă că pentru o mașină aveți nevoie de asigurări, revizii, combustibil, loc de parcare, pentru o trotinetă aveți nevoie doar de curent electric. Costurile cu transportul în oraș se vor amortiza foarte rapid, mai ales dacă o veți utiliza zi de zi. De asemenea, dintre toate vehiculele, trotineta este singura pe care o puteți folosi și în combinație cu transportul public, veți putea ajunge astfel în orice punct al orașului foarte rapid.

O trotinetă electrică poate să ne ofere la fel de multe ca o mașină?

Pe scurt răspunsul este clar nu. În condiții de zăpadă, furtuni puternice sau atunci când trebuie să mai luăm o persoană cu noi sau să cărăm bagaje, trotineta nu ne poate ajuta. Chiar și în aceste condiții, trotinetele au o mulțime de avantaje care le fac să câștige autoritar în fața mașinilor atunci când vine vorba de naveta în interiorul orașelor:

  • câștigați timp zi de zi cu transportul prin oraș

  • nu mai pierdeți timp cu căutarea unui loc de parcare liber

  • nu mai stați ore în șir în traficul aglomerat

  • economisiți bani cu combustibilul

  • costuri mult mai mici în comparatie cu orice alte vehicule

  • trotinetele electrice sunt portabile

  • prietenoase cu mediul înconjurător

  • manevrabilitate foarte ușoară

Dacă tot mai mulți am fi deschiși și dispuși să renunțăm la mașinile personale, utilizând trotinete electrice, trotinete simple, biciclete, atunci traficul extrem de aglomerat din toate orașele mari ar începe să se elibereze, nivelul poluării s-ar diminua și în viitor am putea să trăim într-un oraș mai liber și mai curat. Nu sunt mașinile singurul factor poluant, însă este important să începem de undeva pentru a ne îmbunătăți viața sau măcar pe cea a copiilor noștri.

Cookies