Vedeta parcurilor din Bucureşti şi-a deschis porţile. FOTOGALERIE

de:
22 oct. 2012
0 Afișari
Vedeta parcurilor din Bucureşti şi-a deschis porţile. FOTOGALERIE

„Orăşelul Copiilor” din Parcul Tineretului, Sector 4, a fost transformat radical faţă de aproape acum un an când a fost preluat în administrare de primarul Cristian Popescu Piedone şi la mai puţin de jumătate de an de când au început lucrările de amenajare.

Locul jocurilor ruginite, vechi de 20 de ani, a fost luat de cele mai noi şi inedite obiective de distracţii, la care se adaugă amenajări peisagistice inedite printre care şi o fântână arteziană, sub forma unei corole, cu perdele de apă colorate.

Bucureştenii care vor să vadă Capitala de sus au posibilitatea să urce într-o roată imensă „ca la Viena”, tip carusel, punctul maxim al înălţimii, cu tot cu dâmbul pe care se află roata, fiind la aproximativ 150 de metri. Din vara viitoare, cei care nu vor putea ajunge la mare se vor putea delecta pe o plajă artificială, cu nisip şi şezlonguri, forma sub care se va prezenta terenul fiind spre deliciul copiilor: în chip de Tom&Jerry, la care se adaugă două piscine, plus bazine cu apă pentru adulţi.

Atmosfera de relaxare va fi întreţinută de o serie de fântâni pietonale şi un ansamblu de fântâni cu jeturi ce ies din pământ, unele fiind prevăzute cu flăcări în vârf. Mai mult, seara, pe peliculele de apă vor fi proiectate imagini din desene animate cu cele mai îndrăgite personaje Disney. 

Inaugurarea, în întreg ansamblul său a Orășelului Copiilor, este estimată pentru 1 decembrie 2012.
Atunci, va debuta „Acasă la Moș Crăciun”, manifestare devenită tradiție în Sectorul 4.

„Deși s-a dorit inaugurarea acestei zone în luna iulie a acestui an, lucrările au fost întârziate, din cauza faptului că structura solului din zonă este una cu un regim special, bogată în ape subterane și rezultată, preponderent, din acumularea de pământ tehnologic, urmare a demolărilor realizate înainte de anii „90”, a explicat primarul Piedone care s-a aflat periodic pe şantierul Orăşelul Copiilor pentru a se asigura că lucrările vor fi efectuate conform planurilor pe care le-a gândit personal. 

Investiţia în cel mai modern parc din Capitală se ridică la suma de aprox. 4 milioane de euro. 

Deşi a fost inaugurat de doar câteva ore, pe pagina de Facebook a primarului Piedone, s-au strâns multiple mesaje de mulţumire din partea cetăţenilor şi aprecieri asupra modului în care se prezintă „vedeta parcurilor” din Bucureşti. 

Cookies