LA MINE-N CARTIER

Vechea gară a trenuleţului din Orăşelul Copiilor va fi demolată de Primăria Sectorului 4

Ulterior preluării în administrare de către Autoritatea Locală Sector 4, proprietarul a fost somat în repetate rânduri să intre în legalitate, însă acesta a refuzat, preferând să ducă un „război” al orgoliului, acţionând în judecată Primăria Sectorului 4 şi pe Primarul Sectorului 4, în numeroase dosare care au avut ca finalitate sentinţe în favoarea Instituţiei, anunță Primăria Sectorului 4 într-un comunicat remis B365.ro,

Acesta a contestat în Instanţă şi amenda de 100.000 de lei, aplicată pentru încălcarea flagrantă a Legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Prin sentinţa judecătorească nr. 1327/2013, definitivă şi irevocabilă, instanţa a respins ca nefondat recursul formulat de acesta, fapt care îl obliga la plata respectivei sancţiuni. Până în acest moment, proprietarul nu a achitat cuantumul de 100.000 de lei al amenzii, urmând a fi executat silit prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4.

„Pentru lipsa autorizaţiei de construire, lipsa titlului în baza căruia ocupă respectivul teren aflat în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în baza adresei nr. M05.03.1176/22.11.2011, prin care S.C. METROREX S.A. sesiza că în urma controlului de specialitate efectuat în această cauză, s-a constatat lipsa emiterii unui aviz care să permită edificarea respectivei construcţii, cât şi al prevederilor cap. 8.2 din Normativul P100 – 3/2008, Anexa la Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei nr. 704/2009, care încadrează în clasa de risc seismic II, impunând necesitatea demolării integrale, Primarul Cristian Popescu – Piedone a emis dispoziţia nr. 15/09.01.2015, prin care a aprobat dezafectarea integrală a imobilului, cât şi a lucrărilor executate ca extinderi”, mai spun reprezentanții administrației locale Sector 4. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button