ARHIVA B365

Vești bune: Românii ar putea avea încă trei zile libere

Comisia de muncă a Senatului dezbate marţi trei proiecte de lege care au ca obiect instituirea de noi sărbători legale, implicit zile libere pentru angajaţi. Primul proiect, iniţiat de un grup de deputaţi PSD, propune acordarea unei zi libere a treia zi de Paşti, însă Guvernul nu susţine adoptarea legii, scrie rtv.net.

Un alt grup de pesedişti vrea ca ziua împăraţilor Constantin şi Elena, 23 mai, să fie declarată sărbătoare legală. O iniţiativă similară vine şi din partea senatorului PNL Puiu Haşotti, însă ziua vizată de acesta este 10 mai, zi în care românii ar trebui să prăznuiască independenţa de stat a României din 1877 şi instituirea regalităţii în 1881. De data aceasta, Guvernul nu s-a pronunţat categoric, lăsând la latitudinea Parlamentului o asemenea decizie.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Muncii, românii au 12 zile libere ca sărbători legale pe an. În general, bugetarii au beneficiat de mai multe deoarece Executivul a mai acordat uneori zile libere în plus pentru a lega între ele două sărbători legale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button