Vatmanul care a izbit cu tramvaiul 4 mașini în București nu mai iese pe traseu. STB continuă ancheta internă

04 mai 2022
4947 afișări
Vatmanul care a izbit cu tramvaiul 4 mașini în București nu mai iese pe traseu. STB continuă ancheta internă
Vatmanul care a izbit cu tramvaiul 4 mașini în București nu mai iese pe traseu. STB continuă ancheta internă

STB a investigat incidentul din București și transmite că vatmanul care a izbit cu tramvaiul 4 mașini nu mai este repartizat pe traseu. De asemenea, tramvaiul a fost verificat și nu există defecțiuni tehnice. Societatea a deschis o anchetă internă pentru stabilirea vinovăției.

Vatmanul care a izbit cu tramvaiul 4 mașini în București nu mai iese pe traseu

Momentul în care un tramvai izbește 4 mașini în București, din data de 30 aprilie 2022, a făcut înconjurul internetului și toată lumea se întreabă cum de a fost posibil acest accident.

Societatea de Transport București a făcut noi precizări. Ca urmare a accidentului din data de 30.04.2022, ora 14:00, de pe Bulevardul Timișoara/ Strada Valea Oltului, atunci când un tramvai care circula pe linia 25 a tamponat o mașină, aflată pe calea de rulare – care voia să facă stânga în intersecție. În urma impactului, mașina a ricoșat în alte autoturisme. STB transmite că a luat în considerare imaginile înregistrate și difuzate în spațiul public și declară următoarele:

Toate vehiculele STB aflate în circulație îndeplinesc condițiile tehnice și de siguranță. În acest sens, societatea declară că tramvaiul tip V3A-M, cel care a fost implicat în accident, a fost verificat de către echipa de întreținere a depoului, înainte să iasă în traseu, constatându-se că acesta corespunde din punct de vedere tehnic. De asemenea, toate sistemele de frânare (frâna de staționare, frâna electrică de serviciu, frâna de urgență cu patina electromagnetică și frâna cu solenoid) se aflau în parametri normali de funcționare.

STB continuă ancheta internă

STB a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăției vatmanului implicat în accident. Totodată, acesta este cercetat disciplinar în conformitate cu Regulamentul Intern al Societății de Transport București.

Până în momentul în care Poliția Rutieră va lua o decizie, respectiv până la definitivarea cercetării disciplinare, în conformitate cu Regulamentul Intern STB SA, vatmanul nu va mai fi repartizat pe traseu.

STB le cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de accident și subliniază faptul că, în fiecare an, personalul de mișcare al Societății este supus unui control medical, care include și testări psihologice, iar în momentul în care ies în traseu, conducătorii de vehicule își asumă responsabilitatea păstrării integrității călătorilor și a celorlalți participanți la trafic, cât și a vehiculului.

Cookies