ȘTIRI

Vasile Dîncu vinde Institutul Român pentru Evaluare și Strategie. CINE ÎL CUMPĂRĂ

Pe 9 noiembrie 2015 Vasile Dîncu a decis să cedeze integral participația la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) omului de afaceri clujean Ovidiu Turcu și fostului său colaborator de la institutul de sondare a opiniei publice Cornel Hirian, care este și administrator al firmei IRES SRL, scrie profit.ro. 

Decizia a fost luată cu circa o săptămână înaintea anunțului oficial făcut de premierul desemnat Dacian Cioloș privind componența noului Guvern, în care Dîncu a fost numit vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Anunțul respectiv a fost făcut de Cioloș pe 15 noiembrie.

„Subsemnatul Vasile Dîncu voi ceda domnului Turcu Iacob Ovidiu (…) și domnului Hirian Cornel (…), prin contract de cesiune semnat la o dată ulterioară celei la care se adoptă prezenta, cele 20 de părți sociale (…) pe care le dețin la SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (I.R.E.S.) SRL, la o valoare și în condițiile specificate în contractul de cesiune”, se stipulează în hotărârea asociatului unic al IRES, Vasile Dîncu, din 9 noiembrie 2015.

Potrivit documentului citat, Ovidiu Turcu și Cornel Hirian urmează să devină asociați ai IRES după îndeplinirea tuturor formalităților legale legate de înregistrarea la organele competente a transferului de părți sociale.

Ultimele date de la Registrul Comerțului arată că, deocamdată, vicepremierul Vasile Dîncu controlează în continuare IRES, în proporție de 100%.

IRES este unul dintre principalele institute de cercetare și sondare a opiniei publice de pe piața românească. În 2014, an electoral, IRES a obținut un profit net de 1,39 milioane lei, de 4,5 ori mai mare decât în 2013, la o cifră de afaceri de 4,03 milioane lei, cu 64% peste cea consemnată în anul anterior. De asemenea, numărul mediu de salariați al Institutului aproape s-a triplat, de la 48 în 2013 la 132 în 2014.

Ovidiu Turcu este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Cluj. Turcu apare în ediția 2014 a topului Forbes pe locul 346, cu o avere de 8 milioane de euro. În 2010, însă, averea sa era estimată la 24-25 milioane euro. Este acționar majoritar al Dacia Service Cluj Feleac, prin intermediul căreia controlează și fabrica de mucava Mucart. Mai deține business-uri în domeniul comerțului cu autovehicule și în sectorul imobiliar. Prin OTC Group, este dealer auto în Cluj pentru mărcile Dacia, Renault și Nissan.

Cornel Hirian, administratorul firmei SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), a fost și director general al institutului, precum și manager de proiect.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button