ARHIVA B365

Vasile Dîncu: Salarizarea unitară va fi implementată odată cu următorul buget

Acesta a vorbit despre salarizarea unitara in contextul planurilor pe care le pregateste, din noua sa functie de ministru, pentru urmatoarele sase luni, informeaza agerpres.ro.

„Salarizarea unitara va veni de la urmatorul buget. Nu cred ca vom putea sa facem acest lucru din acest buget, pentru ca in mod normal lucrurile sunt hotarate si vom incepe de la orice hotarare va fi valabila de la anul. Dar sa speram ca vom reusi sa reechilibram ceea ce inseamna functia publica si mai ales modul in care este retribuita functia publica„, a spus Dincu.

El a anuntat ca in decurs de doua saptamani va prezenta o strategie care va viza inclusiv criterii de performanta in administratia publica, care sa atraga dupa sine o salarizare corespunzatoare, dar si o serie de ghiduri de cariera al caror scop va fi acela de a-i ajuta pe functionarii publici sa isi inteleaga mai bine atributiile.

Dincu a mai vorbit despre faptul ca in administratie exista foarte multi oameni care isi fac munca bine in conditii grele si prost retribuite, dar exista si oameni ale caror calificative sunt „foarte bine”, desi performantele nu se regasesc in munca lor. A relatat astfel o discutie avuta cu premierul Dacian Ciolos, care a dat un asemenea exemplu.

„Spunea premierul: nu se poate ca o unitate care lucreaza cu fonduri europene si care are absorbtie de 50% sa aiba „foarte bine” cel care lucreaza acolo, sa aiba cel mai mare calificativ. Trebuie sa vedem. Si castigul salarial sa fie legat de performanta lui in ceea ce priveste fondurile europene. Dar nu numai asta, si executia bugetara, de exemplu, trebuie facuta corect si la timp si asa mai departe”, a spus Dincu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button