ARHIVA B365

Vasile Blaga, posibil premier, dacă PNL dă candidatul la președinție. Paritate în alianța PNL-PDL

Unificarea dreptei: Vasile Blaga a confirmat faptul că, în urma fuziunii PNL şi PSD, principiul va fi ca un partid să aibă Preşedinţia, iar celălalt, premierul, dar a menţionat că nu s-au finalizat negocierile.

„Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie între cele două partide, adică se merge pe principiul egalităţii. Nu fuzionează prin absorbţie PDL-ul cu PNL-ul, că nu intrăm noi în PNL să ocupăm funcţiile din acest partid şi nu intră nici PNL-ul în PDL”, a explicat Vasile Blaga la Gândul Live.

El a mai declarat că luni se vor desemna comisiile de negociere, deocamdată fiind doar cea politică. „Vom lucra milităreşte, nemţeşte, zi de zi pentru a face ca lucrurile să meargă liniar, pentru că dorim o fuziune în teritoriu, de jos în sus, nu impusă”, a mai spus Vasile Blaga.

Întrebat dacă este pregătit să intre în cursa electorală, ca premier, în cazul în care PNL va da candidatul la Preşedinţie, Vasile Blaga a spus: „Pregătit sunt. Cred că am experienţa politică, administrativă, am fost membru în atâtea guverne, şi pe zone diferite, sigur, legate de administraţie”.

Blaga a precizat pentru gandul.live că nu va pronunţa niciun nume în privinţa unui posibil premier din partea alianţei PDL-PNL, pentru că „nu ar încuraja bunul mers al acestei construcţii politice”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button