ARHIVA B365

Vasile Blaga o contrazice pe Elena Udrea: Cocoș nu a adus niciun ban la partid

Vasile Blaga a reacționat miercuri la acuzațiile conform cărora PDL ar fi primit banid e campanie de la Dorin Cocoș, acuzații aduse atât de Dorin Cocoș, la DNA, cât și de Elena Udrea, în fața camerelor de luat vederi. 

„Nu am avut niciun fel de relaţie cu domnul Cocoş, nu avem nicio implicare în Microsoft. Domnul Cocoş nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficială, se taie chitanţă cum spun regulile întotdeauna”, a precizat Blaga, conform Digi 24.

„Așa se finanțează campaniile electorale, nu vă prefaceți că nu știți! Întrebați-l pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta! Știam că Dorin Cocoș finanța campaniile PDL-ului. Nu știam exact cum și cu ce, dar știam!” – a spus Elena Udrea, întrebată dacă banii ajungeau la PDL, miercuri.

Dorin Cocoș a depus un denunț foarte dăunător la adresa liderilor PDL, inclusiv a lui Vasile Blaga și a Elenei Udrea. Cocoș spune că a plătit facturile din campania electorală a PDL-ului, pentru a putea influența semnarea contractelor pentru livențele Microsoft. Astăzi, Dorin Cocoș a obținut schimbarea arestului preventiv în arest la domiciliu.

Declarațiile lui Dorin Cocoș făcute procurorilor au fost obținute de România TV. Conform denunțului acestuia, Elena Udrea și Vasile Blaga erau la curent cu mita luată pentru licențele Microsoft.

Cocoş a sprijinit financiar PDL, unde i s-au cerut 3 milioane de euro în materiale promoţionale de campanie. Astfel, într-o singură ocazie, Cocoş ar fi dus 600.000 de euro la PDL, pe care i-a predat fără chitanţă.

O altă declaraţie făcută de Cocos este legată de o afacere din şpăgi. Din banii primiţi mită, Cocoş a declarat că a cumpărat, împreună cu Elena Udrea, un hotel.

UPDATE – Din denunţul lui Dorin Cocoş:

„Personal le-am spus lui Claudiu Florică şi Dinu Pescariu că doresc ca din sumele ce-mi revin să fie finanţată şi campania PDL de la sfârşitul anului 2009, pentru prezindeţiale.”

„Precizez că am sprijinit campania electorală pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.”

„Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro.”

„I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi: un avans de 500 de mii de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete.”

„În discuţiile purtate cu Dinu Pescariu, care au fost înregistrate într-adevăr, fac referire şi la Elena care ştia despre aceste împrumuturi şi demers al meu care, bineînţeles, este fosta mea soţie, Elena Udrea.”

„600 de mii de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga.”

„Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea a susţinut derularea contractului.”

Mai mult, denunţul lui Dorin Cocoş conţine pasaje incriminatorii pentru Elena Udrea. „Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu, am achiziţionat pe persoană fizică împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, jumătate din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate o pătrime chiar şi azi (…) Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea, a susţinut derularea contractului”, a scris Cocoş.

Denunţul omului de afaceri se leagă de una dintre declaraţiile date de Gabriel Sandu la DNA. „Aveam de adus la partid 5 milioane de euro. Am avansat aceşti bani din fonduri proprii. Eu trebuia să particip la campania electorală prezidenţială cu 4 milioane de euro”, susţine fostul ministru al Comunicaţiilor. Pe lângă faptul că Sandu a susţinut că a cărat milioane de euro cu sacoşele la partid, el a amintit şi de o afacere necurată cu scrisori electorale pentru Traian Băsescu.

Până în acest moment, însă, Vasile Blaga nu are nicio calitate în dosarele DNA. Blaga a negat acuzaţiile ironizându-l pe Gabriel Sandu pentru meteahna mai veche de a spune braşoave. „Dacă citeşti declaraţiile lui, atunci îţi explici de ce colegii lui din PNL, că în PDL a venit de la liberali, îl numeau Petre Ispirescu (…) Un lucru este foarte clar: domnia sa mie nu mi-a dat în viaţa lui niciun ban. Nu am niciun merit în nominalizarea lui ca ministru şi sunt convins că nu a dat nimănui”, declara Vasile Blaga.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button