Vasile Blaga: Nu mai depunem amendamente la Codul Fiscal

de:
29 aug. 2015
0 Afișari
Vasile Blaga: Nu mai depunem amendamente la Codul Fiscal

El a precizat ca, saptamana viitoare, noul Cod fiscal va fi adoptat de Parlament, astfel incat lunea viitoare ar putea ajunge la promulgare.

„Am fost de acord sa nu mai depunem alte amendamente decat cele convenite”, a subliniat Blaga.

Reprezentanții principalelor partide parlamentare s-au întâlnit, din nou, joi, pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal. Întâlnirea a avut loc după ce luni sesiunea parlamentară extraordinară, prevăzută pentru discutarea cererii de reexaminare a Codului a fost anulată. DETALII, AICI. 

Liderii partidelor parlamentare au stabilit joi ca modificarile aduse Codului fiscal sa fie adoptate in forma initiala care a fost aprobata in Parlament, dar unele masuri vor fi aplicate etapizat.

TVA va scadea la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Taxa pe stalp va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017, cu o exceptie, solicitata de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si anume in cazul constructiilor speciale din agricultura, pentru care taxa va fi scoasa din 2016.

Totodata, s-a convenit ca supraacciza la carburanti sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende sa fie reduse la 5% din 2017 si s-a cazut de acord asupra mentinerii unui deficit bugetar de sub 2%.

Un alt aspect asupra caruia Coalitia si Opozitia au ajuns la un consens vizeaza angajamentul Executivului de a prezenta, pana la data de 15 noiembrie, proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

Sursa: Hotnews

Cookies