Vasile Blaga, BILANȚ PDL: Traian Băsescu a fost președintele de care România a avut nevoie

de:
20 dec. 2014
0 Afișari
Vasile Blaga, BILANȚ PDL: Traian Băsescu a fost președintele de care România a avut nevoie

Colegiul Director al PDL a validat în funcții noi lideri de organizații la Timiș, Buzău, Brăila și Argeș, a declarat sâmbătă președintele partidului, Vasile Blaga, anunță Agerpres.

„Traian Băsescu a fost președintele de care România a avut nevoie. Mie îmi place să rămân cu amintiri plăcute despre oamenii cu care am colaborat”, a declarat Vasile Blaga la Palatul Parlamentului.

Nimeni nu poate constesta meritele sale în ceea de privește independența Justiției.

Vasile Blaga a remarcat fermitatea deciziilor președintelui Traian Băsescu referitoare la NATO și politica externă.

Unificarea dintre PNL și PDL trebuie să se facă de jos în sus, a spus Vasile Blaga.

„Uneori și oamenii maturi mai spun lucruri trăznite. Am discutat cu un coleg de-al meu lucrurile acestea și ieri la Galați. Evident, în Statutele, și cel vechi al PDL și cel vechi al PNL și cel de acum, există această prevedere statutară, cred că este la toate partidele politice din România, că președinții în funcție dacă sunt membri de partid pot reveni în conducerea partidului.

Nu va fi cazul domnului președinte Traian Băsescu pentru că dânsul și-a exprimat destul de clar opțiunea, foarte clar și-a exprimat: adio PDL! Așa e viața”, a afirmat președintele PDL la finalul Colegiului Director al partidului, întrebat dacă există posibilitatea ca președintele Traian Băsescu să revină în PDL sau în noul PNL la terminarea mandatului de șef al statului.

Vasile Blaga a adăugat, întrebat ce se va întâmpla dacă actualul șef al statului va depune o cerere referitoare la revenirea în PDL: „Îl vedeți dumneavoastră pe domnul președinte Traian Băsescu făcând o astfel de cerere ?”. „Și eu nu văd ce organizație l-ar primi”, a completat președintele PDL.

„Colegiul Director a fost convocat pentru astăzi și datorită unor probleme organizatorice pe care le-am avut, pentru că s-au vacantat unele posturi de președinți de organizații județene, unii colegi dându-și demisia din funcțiile respective și nu mă ascund după deget, din considerente legate de probleme cu legea, astfel încât la Timișoara, la Timiș, de fapt, domnul Popa (Dan Popa — n.r.) care a și fost ales joi de către Colegiul județean, deține funcția de președinte al Biroului Permanent Județean al vechiului PDL și co-președinte al noului PNL”, a afirmat președintele PDL la finalul Colegiului Director.

Vasile Blaga a adăugat că la organizația județeană Buzău „conducerea a fost preluată de domnul Cezar Preda”.

„La Brăila l-am revalidat pe domnul Nazare (Alexandru Nazare — n.r.). La organizația de Argeș domnul deputat Teodorescu, implicat într-un scandal legat de retrocedări, s-a suspendat, iar președinte interimar este domnul Bica (Dan Bica — n.r.). Deci noi respectăm întru totul criteriile de moralitate care au fost și în statutul PDL și sunt și în statutul noului PNL”, a declarat liderul democrat-liberalilor.

Blaga a adăugat că pe agenda reuniunii s-a aflat și discutarea acțiunilor politice din acest an ale PDL.

„Mi-am felicitat colegii pentru aportul extraordinar pe care l-au avut în campania prezidențială”, a mai declarat președintele PDL.

Cookies