ȘTIRI

Vărul lui Vanghelie susține, în denunțul DNA, că PSD Bucureşti şi Sector 5 au făcut plăţi ”la negru”

Mircea Sorin Niculae este vărul fostului primar al Sectorului 5 şi inculpat alături de Marian Vanghelie în dosarul în care sunt judecaţi alături de alte persoane pentru fapte de corupţie.

Pe parcursul anchetei, Niculae a dat o declaraţie de 12 pagini, obţinută de MEDIAFAX.ro, în care dezvăluie în detaliu „mecanismele infracţionale” pe care le folosea vărul său, fostul primar Marian Vanghelie.

În declaraţia sa, Niculae divulgă „partenerii de afaceri” ai vărului său, ce bani primea primarul prin intermediul său de la aceştia şi companiile care aveau prioritate la contractele pe bani publici;

„Sunt rudă cu Vanghelie Marian-Daniel, văr primar după tată, iar o relaţie mai apropiată cu acesta am avut începând cu anul 2002, când eu m-am dus şi am solicitat acestuia să-mi găsească şi mie un loc de muncă. Astfel, în anul 2002 spre sfârşit, m-a angajat la ADP (Administraţia Domeniului Public -n.r.) Sector 5 Bucureşti, unde era director general Mircea Octavian, la Serviciul achiziţii. La o lună după ce m-am angajat, mi-am dat demisia întrucât acolo nu făceam nimic. Undeva în aprilie 2003, m-a căutat Vanghelie Marian-Daniel şi mi-a zis să vin la el, că are o treabă pentru mine, întrucât ştia că îmi caut de muncă. M-am dus la el la primărie, unde el mi-a zis că mă poate angaja la Administraţia Pieţelor ca şef de piaţă. Am fost de acord cu acest lucru, ceea ce imediat s-a şi întâmplat, fiind angajat după câteva zile. La două luni de zile, am fost avansat la funcţia de director general al Administraţiei Pieţelor, în locul lui Bogdan Georgescu, care fusese numit director general la SC Economat Sector 5 SRL”

Acesta susţine că o parte din sumele mari primite de Marian Vanghelie de la cei cărora le acorda ilegal contractele pe bani publici ajungeau şi la PSD Bucureşti şi PSD sector 5, iar din aceştia se făceau plăţi „la negru”.

„Nu pot preciza cu exactitate sumele de bani pe care le-am primit de-a lungul timpului (…) pentru a i le da lui Vanghelie Marian-Daniel, dar estimez că au fost aproximativ 15-20.000.000.000 RON. Aproape jumătate din sumă, din dispoziţia lui Vanghelie Marian-Daniel, a ajuns la PSD Bucureşti şi PSD Sector 5, unde, de-a lungul timpului, s-au plătit chirii, materiale electorale, închirieri de săli, angajaţi. Toate aceste plăţi s-au făcut «la negru» către beneficiari. O parte din bani i-am dat trezorierului Popescu Marin, care îi depunea în bancă pe cotizaţii, după care efectua plăţi legale, din fondurile partidului. Referitor la plăţile «la negru» efectuate de la PSD Bucureşti şi PSD Sector 5, arăt că mecanismul este cel clasic, în sensul că firmele care furnizau materialele electorale facturau la preţuri foarte mici şi cantităţi mult mai mici decât cele reale, în schimb ele primeau sume de bani cash «la negru» pentru cantităţile şi preţurile reale. Toţi banii pe care i-am dus la PSD Bucureşti şi PSD Sector 5 din dispoziţia lui Vanghelie Marian-Daniel i-am dat lui Popescu Marin, el probabil efectuând plăţile aşa cum am spus mai sus. Eu, personal, am efectuat plăţi cash către diferite persoane fizice, fără a putea preciza în acest moment numele acestora, pe care mi le-a indicat Vanghelie Marian-Daniel şi care, din câte am înţeles de la acesta, furnizaseră materiale electorale către PSD Bucureşti şi PSD Sector 5. Asemenea plăţi efectua şi Bogdan Georgescu, tot din dispoziţia lui Vanghelie Marian-Daniel, şi cunosc acest lucru întrucât banii îi primea şi prin intermediul meu de la Vanghelie Marian-Daniel”, explică vărul fostului edil al Secotrului 5.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button