ARHIVA B365

Varujan Vosganian şi-a dat demisia din Guvern. Daniel Chiţoiu, interimar la Ministerul Economiei

Varujan Vosganian şi-a anunţat demisia luni seară, după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

„În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului, am avut întâlnire cu liderii USL şi am explicat din nou care este motivaţia declaraţiei mele şi, în acelaşi timp, pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisie mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Aceasta, în contextul în care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei în care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenţă, cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei”, a spus Vosganian, citat de romaniatv.net. 

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că se va decide în maxim o săptămână cine va veni în locul lui Varujan Vosganian. Până atunci, interimar pe funcţia lui Vosganian va fi ministrul Daniel Chiţoiu.

„Vom lua o decizie intr-o săptămână. Poate luni. Până atunci, interimatul va fi asigurat de ministrul Chiţoiu. Am decis acest lucru şi cu Victor Ponta. Am decis că rămânerea sa în Guvern ar fi dat prilejul asupra unor atacuri asupra Guvernului”, a declarat şeful PNL, Crin Antonescu.

Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, potrivit unor surse parlamentare citate de MEDIAFAX. Decizia a fost luată cu 126 de voturi „împotriva” urmăririi penale şi 25 „pentru”. Votul a fost secret, cu bile. „Sunt gata să-mi dau demisia!”, a spus Vosganian, după aflarea rezultatului votului. 

După respingerea cererii privind solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa, Varujan Vosganian a declarat că este pregătit să-şi dea demisia de onoare şi că va avea o discuţie în acest sens cu premierul. 

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button