LA MINE-N CARTIER

Vârstnicii din Sectorul 5 se vor “recreia” într-un centru “rustic” de 4,1 mil euro – marca Vanghelie

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 a lansat pe 3 decembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o invitație de participare la cerere de ofertă pentru „lucrări de amenajare a Centrului Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice”.

Pentru acest contract de lucrări de reparații generale și de renovare, primarul Marian Vanghelie va plăti o valoare estimată de 18.330.761 lei cu TVA (14.782872 lei fără TVA), adică aproximativ 4,1 miloane de euro.

Potrivit contractului, termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 1 an de la data atribuirii contractului sau a emiterii ordinelor de începere a lucrărilor. Agenții economici pot depune ofertele până la data de 17.12.2014, criteriul de atribuire al contractului fiind prețul cel mai scăzut.

În incinta Centrului Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice (str. Baltagului, nr.14) se găsește construcția propriu-zisă care se reamenajează, iar în spatele clădirii există o platformă betonată ce necesită demolarea, în vederea executării unui carcaj auto. De asemenea, va fi demolat și gardul de cărămidă de 2m ce îngrădește construcția, se arată în caietul de sarcini ce însoțește anunțul.

CITEȘTE ȘI: Garduri cât să cuprindă de 2 ori tot Sectorul 5, reparate cu 2,8 milioane de lei de Marian Vanghelie

„Pentru ca obiectivul să îndeplinească menirea, s-a avut în vedere ca toată incinta să fie tratată rustic, și să degaje ambianța de care are nevoie omul pentru a se recreia (sic!).

În acest sens, foișoarele vor fi executate din lemn decorat cu motive populare, vor fi acoperite cu șindrilă, totul în lemn natur traforate și lăcuite.

Măsuțele din beton și scăunelele vor fi îmbrăcate în mozaic în culori cu diverse motive decorative. Șezlongurile și umbrelele vor fi și ele colorate, dar nu strident. Chiar și aleile pietonale vor fi din dale de beton mozaicate și vor avea un joc de două culori, stabilite de comun acord beneficiar-proiectant”, se arată în memoriul de amenajări.

În prezent clădirea de pe str. Baltagului nr.14 găzduiește Centrul de Plasament Sf. Nicolae, cu funcțiunea de cantină socială, potrivit datelor Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Pentru asigurarea condițiilor de desfășurare a activităților impuse de Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice în incintă este necesar să se amplaseze următoarele:

– platformă de parcare auto,

– 8 foișoare din lemn executate rustic,

– 6 măsuțe cu scăunele din beton mozaicate,

– 3 mese de tenis de masă,

– un altar executat din lemn rustic pentru activități religioase

– alei pietonale de acces la obiective (executate din dale mozaicate).

Pentru amenajarea spațiilor verzi se are în vedere amenajarea unui gazon ornat cu mici rondouri de flori și colțuri colorate în zonele centrale ale gazonului, precum și plantarea de arbori și brazi verzi.

Printre lucrările prevăzute în caietul de sarcini se numără următoarele: tencuieli, compartimentare, zugrăveli și vopsitorii, pardoseli, hidroizolații, lucrări de tâmplărie din PVC pentru ferestre și uși, tâmplărie interioară, precum și termoizolații.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button