Variola maimuței a ajuns la București. Primul pacient depistat cu această boală este un bărbat de 26 de ani

13 iun. 2022
902 Afișari
Variola maimuței a ajuns la București. Primul pacient depistat cu această boală este un bărbat de 26 de ani
Variola maimuței a ajuns la București. Primul pacient depistat cu această boală este un bărbat de 26 de ani

Nouă virus de care lumea se ferește a ajuns și pe teritoriul țării noastre. Primul pacient, ce a fost diagnosticat cu variola maimuței, este un bărbat în vârstă de 26 de ani din București.

Primul caz de variola maimuței a ajuns la București

Bărbatul de 26 de ani din București a fost diagnosticat astăzi, 13 iunie 2022, în urma unor investigații de laborator ce au avut loc. Conform Antena 3, boala s-ar fi manifestat pentru prima data cu patru zile în urmă. Cu toate astea, pacientul a venit la unitatea spitalicească abia în cursul nopții trecute.

La acest moment starea tânărului este bună, iar medicii îi oferă acestuia tratament simptomatic. Acest lucru înseamnă că doctorii încearcă să vindece boală prin administrarea unor medicamente ce înlătură simptomele, nu cauza ce le provoacă.

De asemenea, bucureșteanul de află în acest moment în izolare, astfel încât boală să nu se răspândească.

Partenerul pacientului a călătorit, recent, în mai multe țări

Din prima etapă a examinării clinice a bărbatului infectat cu variola maimuței (anamneză) s-a constata că partenerul persoanei bolnave a călătorit, în ultima perioadă, în mai multe state de pe teritoriul Europei. În unele din țările vizitate de acesta există mai multe cazuri de variola maimuței.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că mai mult de 1.000 de cazuri de variola maimuței au fost semnalate până la acest moment. Acestea au fost depistate în 29 de țări non-endemice.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a declarat în cadrul unei conferințe de presă:

Riscul ca variola maimuței să se instaleze în țări non-endemice este real, însă acest scenariu poate fi evitat.

OMS este deosebit de îngrijorată de riscurile pe care le reprezintă acest virus în grupuri vulnerabile, mai ales copii și femei însărcinate

Până la acest moment nu a fost declarat nici un deces din cauza variolei maimuței în cele 29 de țări, conform OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat că, deși există un vaccin împotriva acestui virus, ONU nu recomandă vaccinarea în masă împotriva variolei maimuței.

Cookies