BAZAR

Variante eco pentru curatarea eficienta a covoarelor

Chiar daca marimea covoarelor a scazut, una dintre principalele probleme a ramas: curatarea. Procesul de curatare covoare poate sa fie destul de complicat si cu siguranta nimeni nu isi doreste sa rememoreze momentele in care covoarele trebuiau intinse pe o bara in spatele blocului si batute pana nu mai ramanea nicio urma de praf.

Din fericire, modalitatile de curatare a covoarelor s-au diversificat, ceea ce le ofera proprietarilor de covoare o multime de optiuni. O spalatorie covoare este cea mai buna varianta, in conditiile in care dispune de toate instrumentele necesare pentru a transforma aceste piese casnice intr-o sursa de sanatate si de confort.

Cei care nu vad o solutie in apelarea la o spalatorie de covoare, pot sa incerce sa curete covoarele singuri. Este un proces complex, insa poate sa fie eficient si eco daca se tine cont de o serie de sfaturi utile de la magazincovoare.ro.

Principalele reguli pentru curatarea eco a covoarelor

O prima regula este aceea de a gasi o solutie eco, cat mai eficienta. Aceasta se poate face in casa din elemente ce pot fi gasite in bucatarie, precum otetul, bicarbonatul de sodiu si apa, sau pot fi achizitionate din magazinele de profil.

Odata ce solutia este in arsenalul celui ce doreste sa curete covorul este bine sa se urmeze urmatoarele reguli simple:

  • Sa se asigure cel putin o data pe saptamana o curatare uscata cu aspiratorul;

  • Sa se spele covorul cu un burete, iar miscarile sa fie in directia fibrei din tesatura;

  • Sa se acorde atentie franjurilor de la capetele covorului, neglijate de foarte multe ori;

  • Dupa curatarea umeda sa se lase la uscat. Covoarele se aseaza la loc doar dupa ce sunt foarte bine uscate.

  • Sa se schimbe pozitia covorului periodic, in asa fel incat sa se asigure aceeasi uzura pe toate partile;

  • Sa se dilueze cat mai mult solutiile de curatare si sa nu se aplice in cantitati foarte mari. De regula, curatarea umeda prevede doar pulverizarea solutiilor umede pe covor si stergerea ulterioara cu buretele.

Care sunt cele mai eficiente solutii de curatare care pot fi facute acasa?

Atunci cand se cauta o solutie eco, cea mai buna varianta este ca aceasta sa fie construita acasa.

Spre exemplu, pentru indepartarea petelor de cafea sau de alcool apa cu sare poate sa fie o solutie mai mult decat ok.

Pentru improspatarea culorilor se poate folosi un amestec din 2/5 terbentina si 3/5 apa iar pentru indepartarea petelor de grasime se poate aplica rapid pudra de talc sau praf de malai.

Curatarea covoarelor nu este inginerie, insa implica o serie de reguli ce trebuie sa fie respectate. Tocmai de aceea, cei care prefera sa isi foloseasca timpul facand altceva, este bine sa se orienteze spre o spalatorie covoare.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button