Variantă-surpriză pentru funcția de ministru al Sănătății. Cine e și de unde vine omul care l-ar putea înlocui pe VV

19 apr. 2021
234 Afișari
Variantă-surpriză pentru funcția de ministru al Sănătății. Cine e și de unde vine omul care l-ar putea înlocui pe VV

După demiterea lui Vlad Voiculescu, vine întrebarea „Cine ar putea prelua mandatul de ministru al Sănătății?”. Mai multe nume sunt vehiculate pentru ocuparea acestei funcții, inclusiv ale unor medici.

Medicul Radu Țincu este varianta-surpriză printre propunerile vehiculate pentru funcția de ministru al Sănătății.

Cine e și de unde vine omul care l-ar putea înlocui pe VV

În cazul în care partidele nu ajung la un acord, există cea de-a treia variantă. Au avut deja loc discuții cu medici, iar unul dintre numele vehiculate este al lui Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca, potrivit Digi24.

Medicul Radu Țincu a fost întrebat la Antena3 dacă a primit o astfel de propunere, iar răspunsul lui a fost: „Am văzut şi eu această listă scurtă prezentată public, dar nu vreau să discutăm pe un scenariu care nu s-a materializat.”

„Eu sunt o persoană apolitică şi am în continuare acest statut al profesionistului în domeniul sănătăţii şi nu am niciun fel de apartenenţă la vreun partid din coaliţia de guvernare”, a declarat medicul Radu Ţincu.

De asemenea, Radu Țincu a mai fost întrebat dacă ar avea soluții pentru ministerul Sănătăţii, iar medicul a declarat că un profesionist din domeniu ştie mai bine cum e situaţia pe teren. „Cred că, într-o criză sanitară de proporţii, la Ministerul Sănătăţii e nevoie de un profesionist, pentru că ar înţelege mult mai bine cum se desfăşoară situaţia în teren”, a spus acesta.

Amintim că PLUS o susține pe Ioana Mihăilă,secretar de stat în Ministerul Sănătății și medic endocrinolog pentru funcția de ministru al Sănătății. Vlad Voiculescu venea tot din PLUS.

O a doua variantă, care vine din partea USR, este Adrian Wiener, medic și parlamentar. Din informațiile Digi24, Wiener este susținut și de liberali.

Astăzi are loc o ședință a coaliției în care vor fi discutate variantele propuse.

Cookies