Varianta Omicron, confirmată în România. Cum se simt cei doi pacienți

05 dec. 2021
191 Afișari
Varianta Omicron, confirmată în România. Cum se simt cei doi pacienți
Varianta Omicron, confirmată în România. Cum se simt cei doi pacienți

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în România. Autoritățile au făcut anunțul sâmbătă după-amiază.

Varianta Omicron, confirmată în România. Cum se simt cei doi pacienți. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

Varianta Omicron, confirmată în România

Tulpina covid-19 Omicron a fost confirmată în țara noastră. Sâmbătă după-amiază, autoritățile au făcut anunțul și au spus că există două cazuri de infectare cu această variantă. Doi dintre pasagerii care au fost repatriați din Africa de Sud sunt pacienții.

Te-ar mai putea interesa și: Valul 5 ar urma să vină după sărbători, spune șeful DSU. Săptămâna viitoare se anunță noi restricții

Sâmbătă după-amiază, 4 decembrie 2021, INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) a primit primele rezultate a secvențierilor realizate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino din București. Astfel, a fost confirmată prezența variantei Omicron la două dintre persoanele care s-au întors din Africa de Sud. Vorbim de cursa care a aterizat în Capitală la data de 30 noiembrie 2021, declară Ministerul Sănătății.

Cum se simt cei doi pacienți

Starea de sănătate a celor două persoane confirmate cu varianta covid-19 Omicron: o femeie, în vârstă de 48 de ani, din județul Brașov și un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din județul Vaslui.

Cei doi pacienți sunt izolați la domiciliu, iar din fericire, sunt asimptomatici.

Încă se așteaptă rezultatul secvențieii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

Te-ar mai putea interesa și: Primul caz suspect de Omicron în România. Un sportiv din lotul Științei Baia Mare, sosit din Africa de Sud, a fost testat pozitiv cu COVID-19

De asemenea, persoana care a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-Cov-2, care s-a aflat în cursa aeriană din Maroc, este confirmată cu tulpina Delta a coronavirusului, a declarat Ministerul Sănătății, sâmbătă după-amiază.

Te-ar mai putea interesa și: Unul dintre românii repatriați din Maroc este infectat cu COVID-19. Anunțul Ministerului Sănătății

Amintim că 122 de cetățeni români și 62 de cetățeni din UE au fost repatriați în data de 2 decembrie 2021, după ce au rămas în Maroc. Misiunea a fost coordonată de către MAE și Guvernul României. Toți cetățenii care au aterizat în București, în seara de 2 decembrie, au fost sfătuiți să se autoizoleze până la aflarea rezultatelor testelor covid.

Cookies