Varianta Delta va crește cererea pentru vaccinarea anti-COVID. Numărul infectărilor va fi mai mare, spune Valeriu Gheorghiță

06 iul. 2021
124 afișări
Varianta Delta va crește cererea pentru vaccinarea anti-COVID. Numărul infectărilor va fi mai mare, spune Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță a declarat marți că 117 centre și-au oprit activitatea, dar activitatea acestora poate fi reluată rapid, deoarece autoritățile estimează că cererea pentru vaccinarea anti-COVID va crește.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a mai spus că varianta Delta devine dominantă în lume, iar în România vor crește cazurile de infectări cu această tulpină.

Varianta Delta va crește cererea pentru vaccinarea anti-COVID

În ceea ce privește activitatea centrelor de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat că aproximativ 80% din centrele de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitatea pe care o poate oferi fiecare flux în parte. Astfel:

  • 117 centre de vaccinare fixe şi-au sistat temporar activitatea,
  • 371 de centre programul de lucru a fost redus.

„În perioada următoare vor fi de asemenea continuate aceste măsuri de eficientizare, de a menţine un echilibru corect între costuri”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

Personalul nu este afectat de eficientizarea costurilor. Acesta își va continua activitatea în centrele din mediul rural. Eficientizarea costurilor se referă la banii pentru chirii, curățenie și dezinfecție. Iar această măsură ar permite accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în mediul rural.

„Să existe o uniformizare a acoperirii geografice la nivelul fiecărui judeţ, pentru a asigura un acces cât mai bun al persoanelor la vaccinare”, a subiniat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Cu tot acest proces de eficientizare a costurilor, nu este exclusă o revenire a centrelor de vaccinare închise. Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, s-ar reveni foarte rapid la structura iniţială a centrelor de vaccinare fixe, dacă cererea de vaccinare va crește.

Numărul infectărilor va fi mai mare, spune Valeriu Gheorghiță

Gheorghiță anticipează că în perioada următoare, populația va fi, din nou, interesată de vaccinarea împotriva coronavirusului. Acest lucru va fi cauzat de varianta Delta, care devine dominantă în rândul populației, pe tot globul.

„De asemenea, aşa cum sunt datele estimate şi preconizate la acest moment, foarte probabil că şi în ţara noastră vom avea o creştere a numărului de cazuri cauzate de tulpina Delta”, a conchis Valeriu Gheorghiță, conform sursei citate.

Cookies