Vareniki, varietatea de găluște ucrainene, a pătruns în bucătăriile din București. Rețeta, care pare de succes, îi molipsește pe refugiații în România

27 mart. 2022
1772 Afișari
Vareniki, varietatea de găluște ucrainene, a pătruns în bucătăriile din București. Rețeta, care pare de succes, îi molipsește pe refugiații în România

În locul unde se răspândesc cel mai ușor informații și cereri de ajutor pentru refugiați, pe Grupul Uniți pentru Ucraina, a apărut primul anunț că se fabrică vareniki și în București. Varietatea de găluște cu orice, cu brânză, cu cartofi, cu vișine, cu carne, și imaginația poate crea alte combinații, începe să devină populară printre români.

La începutul lunii, patru femei întreprinzătoare din Ucraina au fost primite în bucătăria unui restaurant din Constanța și s-au apucat de trebă. Cu ajutorul google translate și poate a unui comunicator mai bun în română, femeile au ajuns să fie traduse, iar rețetele lor, din ce în ce mai cunoscute. Motivația lor de a găti a plecat de la frica de a nu devini o povară pentru gazdele lor din România.

În urmă cu două zile, ideea a fost preluată și la București, iar mesajul scurt ”suntem refugiați și gătim Vareniki” s-a răspândit printre oameni cu viteza Facebook -ului. Vă lăsăm să studiați ce impact a ajut anunțul.

Te-ar putea interesa și

 

Cookies