Vara vine în București încă din luna mai. Prognoza meteo actualizată, valabilă pentru Capitală și pentru restul țării până în iunie

07 mai 2024
863 afișări
Vara vine în București încă din luna mai. Prognoza meteo actualizată, valabilă pentru Capitală și pentru restul țării până în iunie
Vara vine în București încă din luna mai. Prognoza meteo actualizată, valabilă pentru Capitală și pentru restul țării până în iunie | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii au emis prognoza pe următoarele patru săptămâni. Aceștia anunță o ușoară creștere a temperaturilor peste cele obișnuite în toată țara, începând de la jumătatea lunii mai, dar și în primele zile din luna iunie. În Vest, săptămâna aceasta va fi mai cald decât în mod obișnuit.

Prognoza meteo pentru luna mai

Potrivit prognozei meteo pe patru săptămâni emisă de meteorologi, începutul lunii mai, mai exact în perioada 7-13, va fi mai cald decât în mod normal.

Valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale în Vest, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, sud-vestul și local în centrul țării și deficitare în rest, scrie News.ro.

Săptămâna 13-20 mai 2024

Săptămâna viitoare, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, deficitar în cele sudice și apropiat de normal în rest.

Săptămâna 20-27 mai 2024

Temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru perioada aceasta în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie 2024

În ultimele zile din mai și la începutul lunii iunie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Cum va fi vremea în București, în perioada 7-10 mai

Marți, 7 mai, temperatura maximă în București va fi de 28 de grade Celsius. Minima termică ajunge la 13 grade. Totodată, potrivit ANM, locuitorii Capitalei trebuie să se aștepte la averse cu descărcări electrice. Cerul va fi acoperit mai mult de nori. Vântul va sufla cu 6 km/h.

Miercuri, 8 mai, nu scăpăm de ploi. Cerul va fi acoperit temporar de nori și vor fi averse cu descărcări electrice. Maxima termică va fi de 23 de grade, iar minima va fi de 14 grade. Vântul va bate cu 26 km/h.

Joi, 9 mai, va ploua slab. Temperatura maximă va fi de 18 grade, iar minima termica va fi de 12 grade. Vântul va bate cu o viteză de 21 km/h.

Vineri, 10 mai, va ploua slab, iar temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit de nori. Temperatura minima va fi de 9 grade. Vântul va bate cu 21 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies