„Vara Verde” în Parcul Natural Văcărești continuă și în acest weekend. Bucureștenii sunt așteptați la yoga, spectacole, ateliere de pictură și alte evenimente

27 iul. 2023
1500 Afișari
„Vara Verde” în Parcul Natural Văcărești continuă și în acest weekend. Bucureștenii sunt așteptați la yoga, spectacole, ateliere de pictură și alte evenimente
„Vara Verde” în Parcul Natural Văcărești continuă și în acest weekend. Bucureștenii sunt așteptați la yoga, spectacole, ateliere de pictură și alte evenimente. Sursa foto: Facebook/ Administrația Parcul Natural Văcărești

În Parcul Natural Văcărești din București continuă proiectul „Vara Verde” și în acest weekend cu o serie de evenimente. Cei care iubesc natura sunt invitați să participe la activitățile organizate în acest sfârșit de săptămână, 29-30 iulie 2023.

Evenimente în Parcul Natural Văcărești și în acest weekend

Parcul Natural Văcărești deschide larg porțile și în acest weekend pentru familiile iubitoare de natură. Vara Verde în Parcul Natural Văcărești continuă cu multe evenimente pentru toate vârstele, pline de veselie, voie bună și cunoaștere, transmite Administrația Parcul Natural Văcărești într-o postare pe Facebook.

Astfel, sâmbătă, 29 iulie, vor fi organizate următoarele evenimente:

1. Turul ghidat cu tema: „În căutarea sunetelor de păsări”

În cadrul acestui tur, participanții vor explora parcul prin căutarea sunetelor de păsări, având ocazia să învețe denumirile lor. Turul este destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.

 • 7:50 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens.
 • 08:00 – Startul turului. Turul ghidat va începe punctual. Participanții sunt rugați să respecte ora de întâlnire și ora startului turului.

Tururile durează aproximativ 2 ore, iar distanța tururilor va fi de aproximativ 2 km. Participarea este gratuită. Limita participanților este de 70 de persoane. Vă puteți înscrie AICI.

2. Atelier de pictură pentru seniori

Atelierul este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică.

 • 08:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 20 de persoane. Vă puteți înscrie AICI.

3. Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii „Muzicanții din Bremen”

 • 08:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens.
 • 09:00 – Începerea spectacolului. Participanții sunt rugați să respecte ora de întâlnire. Limita participanților este de 60 de persoane. Vă puteți înscrie AICI.

4. Curs de yoga

Atelierul se desfășoară în mijlocul naturii.

 • 08:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 35 de persoane. Vă puteți înscrie AICI.

5. Atelier de pictat tricouri

La atelier pot participa cei mici împreună cu părinți, bunici sau cu alți membri ai familiei. Cei care vor să participe trebuie să știe că este necesar să aducă de acasă un tricou uzat, pe care nu îl mai folosesc, pentru a-l transforma într-un act de creație. Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 9:30.

 • 09:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 25 de persoane. Vă puteți înscrie AICI.

6. Atelier de creație pentru copii – Copacul din Parcul Văcărești

Cei mici vor confecționa din diverse materiale un cuib de păsări pe care îl pot lua acasă ca amintire. Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului.

 • 09:50 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 60 de persoane. Vă puteți înscrie AICI.

Se organizează activități și duminică

Duminică, 30 iulie 2023, Administrația Parcul Natural Văcărești organizează următoarele:

1. Turul ghidat cu tema: „În căutarea sunetelor de păsări”

Cei care vor participa vor avea ocazia să exploreze parcul prin căutarea sunetelor de păsări, învățând denumirile lor. Este un tur destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.

 • 07:50 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 70 de persoane. AICI vă puteți înscrie.

2. Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii „Regele broască”

 • 08:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens.
 • 09:00 – Începerea spectacolului. Participanții sunt rugați să respecte ora de întâlnire. Limita participanților este de 60 de persoane. AICI vă puteți înscrie.

3. Curs de yoga

 • 08:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 35 de persoane. Participanții sunt rugați să își aducă salteluță sau izopren. AICI vă puteți înscrie.

4. Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii

Cei mici vor avea ocazia să învețe despre protejarea mediului înconjurător, despre conservarea biodiversității și despre regulile pe care trebuie să le respectăm într-un parc natural prin jocuri și exerciții de educație prin teatru ca mijloace de exprimare.

 • 09:30 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 30 de persoane. AICI vă puteți înscrie.

5. Atelier de creație pentru copii „Broscuțe pe nuferi”

Copiii vor realiza din diverse materiale o broscuță pe care o pot lua acasă ca amintire. Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului.

 • 09:50 – Locul de întâlnire va fi la intrarea în parc dinspre blocurile Asmita Gardens. Limita participanților este de 60 de persoane. AICI vă puteți înscrie.

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți și să participați la evenimentele organizate în acest sfârșit de săptămână. Ne vom distra de minune!, transmite sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: În Parcul Văcărești, fumatul și trotinetele electrice sunt interzise. Regulamentul „Deltei din București” a fost aprobat de Ministerul Mediului, cu tot cu amenzi

Cookies