Vara asta poți merge din București în Turcia sau Bulgaria cu trenul. CFR Călători a introdus curse directe către Istanbul/Sofia/Varna

02 iun. 2022
38715 afișări
Vara asta poți merge din București în Turcia sau Bulgaria cu trenul. CFR Călători a introdus curse directe către Istanbul/Sofia/Varna
Vara asta poți merge din București în Turcia sau Bulgaria cu trenul. CFR Călători a introdus curse directe către Istanbul/Sofia/Varna | Sursă foto: Pexels

CFR Călători a anunțat joi, 2 iunie, că anul acesta locuitorii Capitalei vor putea merge cu trenul direct de la București în Turcia și Bulgaria.

Cu trenul CFR din București până în Turcia sau Bulgaria

CFR Călători a anunțat că în perioada 3 iunie 2022 – 3 octombrie 2022, bucureștenii vor putea merge cu trenul din Gara de Nord până în Turcia sau Bulgaria.

Compania de transport feroviar din România a anunțat că pasagerii vor avea legături directe către anumite orașe din cele două țări, iar astfel de trenuri vor circula zilnic.

Astfel că trenurile CFR vor merge către:

  • Halkali/Istanbul – Turcia,
  • Sofia – Bulgaria,
  • Varna – Bulgaria.

Trenul CFR ce va circula către Halkali/Istanbul va avea în compunerea sa un vagon cușetă.

Stația Halkali este cea mai vestică a liniei Marmaray și din Istanbul. De aici pot fi luate trenuri către mai multe regiuni din Turcia, precum si trenuri internaționale către București, Belgrad și Sofia.

Trenurile ce vor circula către Varna sau Sofia vor avea în compunere câte două vagoane de tip clasă.

Cât va costa un astfel de bilet

În cadrul comunicatului de presă dat astăzi de către CFR, compania a specificat și care vor fi prețurile pentru aceste bilete internaționale. Astfel că:

  • O călătorie de la București Nord – până la Halkali/Istanbul va costa 53,2 euro. Pasagerii vor călători într-un vagon cușetă cu patru locuri. Prețul este același și pentru retur.
  • O călătorie de la București Nord – până la Varna va costa 22 euro. Pasagerii vor călători într-un vagon de clasa a 2 a. Prețul de la Varna – până la București Nord va fi de 28,2 euro.
  • O călătorie de la București Nord – până la Sofia va costa 29,8 euro. Pasagerii vor călători într-un vagon de clasa a 2 a. Prețul va fi același și pentru retur.

Biletele către aceste rute internaționale pot fi cumpărate de la casele de bilete aflate în stațiile și agențiile CFR Călători, deschise traficului internațional.

Cei ce doresc să primească mai multe informații referitoare la circulația trenurilor internaționale, le pot solicita telefonic la numărul 021.314.5528. De asemenea, informațiile pot fi găsite și AICI.

Cookies