Vara asta, bucureștenii au încins aplicațiile de livrări de mâncare. Ce au ales să mănânce aceștia în zilele fierbinți

02 sept. 2023
374 Afișari
Vara asta, bucureștenii au încins aplicațiile de livrări de mâncare. Ce au ales să mănânce aceștia în zilele fierbinți
Vara asta, bucureștenii au încins aplicațiile de livrări de mâncare. Ce au ales să mănânce aceștia în zilele fierbinți. Sursa foto: Unsplash

Vara asta a fost una călduroasă și fierbinte, așa că aplicațiile de livrare a mâncării au fost la mare căutare în București și în marile orașe din țară. În loc să transpire în bucătărie, oamenii au ales să comande mâncare și să scape de o grijă. Totuși, obiceiurile alimentare ale bucureștenilor cam lasă de dorit, deoarece topul este compus în totalitate doar din mâncăruri nesănătoase tip fast-food.

Dacă temperaturile de afară și din termometre erau mai degrabă apropiate de cele de pe aragaz, bucureștenii au preferat să pună mâna pe telefoane și să comande mâncarea și cumpărăturile prin aplicațiile de livrări. Din păcate, cetățenii se pare că nu caută mâncarea sănătoasă pe cât caută confortul, topul celor mai populare mâncăruri comandate fiind condus detașat de burgeri, shaorma, pizza și mici.

Vara asta, bucureștenii au încins aplicațiile de livrări de mâncare. Ce au ales să mănânce aceștia în zilele fierbinți

Se pare că pizza a fost cel mai popular preparat din această vară de pe aplicația de livrare Tazz, fiind comandate în medie 3.900 de produse zilnic în perioada iunie-august 2023, totalul fiind de 353.838 produse. Pe locul doi se află shaorma, fiind vândute peste 327.000 de produse, iar podiumul este completat de burgeri, cu 225.030 produse vândute.

Salata, deși nu a fost în topul comenzilor, există în clasament – cu 340 de produse vândute zilnic, cu un total de peste 30.000 de comenzi în întreaga vară a acestui an.

Mâncarea de tip fast-food nu e populară doar în București, ci și în restul marilor orașe precum Buzău, Galați, Timișoara și Cluj-Napoca, unde oamenii preferă în continuare shaorma, pizza și burgerii.

Desigur, oamenii s-au ferit și de ieșitul la cumpărături pe caniculă, iar cel mai popular produs din coșul virtual a fost, de departe, baxul de apă plată. Desigur, Bucureștiul deține recordul de comenzi, dar și recordul de litri comandați – peste 742 zilnic. Surprinzător, cel mai mic număr de comenzi de apă s-a înregistrat în Sfântu Gheorghe, unde în 3 luni au fost comandați doar 30 de litri.

CITEȘTE ȘI

Cum arată mașinile inteligente din București care verifică dacă ai plătit parcarea. Câți bucureșteni „uită” să plătească locul de parcare?

Bazinul „Tolea Grințescu” din București va fi reparat și modernizat, anunță primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. „Toți elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot la acest bazin”

Continuă schimbarea conductelor de apă în Sectorul 6. Alimentarea locuitorilor cu apă caldă nu va fi întreruptă, anunță consilierul general PMB, Nicorel Nicorescu

Cookies