Vânzările de poliţe RCA, în creştere cu 15% în primele nouă luni

de:
10 dec. 2015
0 afișări
Vânzările de poliţe RCA, în creştere cu 15% în primele nouă luni

Cele nouă firme de asigurare autorizate să vândă polițe RCA au subcsris, de la începutul anului şi până la finele lunii septembrie, prime de aproape 2,4 miliarde de lei, cu peste 15% mai mult decât în perioada similară din 2014. Ponderea RCA în totalul vânzărilor a crescut în timp ce procentul primelor subscrise pe asigurări facultative, cum ar fi cele CASCO, a scăzut, informează Profit.ro

Din luna august 2015, unul dintre cei mai mari jucători din piața RCA, Astra Asigurări, a intrat în procedură de faliment. Cu toate acestea de la începutul lunii iulie până la finele lunii septembrie, primele brute subscrise pe segmentul poliței obligatorii de răspundere civilă auto au fost mai mari decât în perioada similară similară din 2014. Pe ansamblu, arată datele Autorității de Supraveghere Financiară, piața a crescut în primele nouă luni ale acestui an cu aproape 7% față de aceeași perioadă din 2014.

Vezi şi: Transportatorii vor protesta marţi, în Bucureşti, faţă de mărirea preţului RCA

Primele brute subscrise pe categoria asigurărilor generale au ajuns la peste 5 miliarde de lei. Polițele RCA au adus peste 46% din vânzări, asigurările CASCO au reprezentat 25% din piață, cu 1,27% mai puțin decât în 2014, iar asigurările de locuință au cumulat aproape 15% din subscrierile totale.

La 30 septembrie 2015, activau pe piața asigurărilor 35 societăți de asigurare dintre care 20 au practicat doar activitate de asigurări generale, 8 au practicat doar asigurări de viață și 7 au practicat activitate compozită, cu una mai puțin față de perioada anterioară.

Mai mult pe Profit.ro

Cookies