Vânt puternic în București. Zeci de copaci căzuți în Capitală, pompierii sunt în alertă

18 mai 2021
181 afișări
Vânt puternic în București. Zeci de copaci căzuți în Capitală, pompierii sunt în alertă

Zeci de copaci s-au rupt și au căzut pe carosabil, în București. Mai multe străzi au fost blocate și avariind mașini. Este cod galben de vând puternic în toată țara, iar o parte din efecte se fac deja simțite. 

În București pompierii și angajații ADP au avut deja mai multe intervenții în cursul zilei de marți.

Un copac, smuls din rădăcini, a căzut peste o mașină parcată chiar în fața Ministerului Justiției, în apropiere de Parlament, iar un alt copac rupt, de dimensiuni impresionante – avea cel puțin 9 metri -, a avariat destul de grav două mașini care se aflau în fața unui bloc din Sectorul 3.

Și în Sectorul 2, un copac masiv stătea să cadă chiar în fața unui bloc de locuințe și au fost chemate echipele de intervenție. O parte din copac a căzut deja pe partea carosabilă, iar o altă parte a arborelui a rămas proptită de un stâlp, peste cablurile de curent electric. Traficul a fost deviat.

Zeci de intervenții în București

Pompierii din București au avut marți după-amiaza 27 de intervenții pentru îndepărtarea unor copaci doborâți de vânt pe mașini sau pe străzi. 16 dintre acestea au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil.

Pe ce străzi au fost probleme

Astfel, pompierii au intervenit pe străzile C.C. Arion, Petru Rareș, Logofăt Udriște, Parcul Cișmigiu, Doctor Clunet, Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei și strada Burdujeni. De asemenea, ISU transmite că au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale și prin intermediul rețelelor sociale.

Cookies