ARHIVA B365

„Vanghelioanele” din Sectorul 5, organizate din mita primită de primarul Marian Vanghelie

Procurorii susţin că o parte din banii solicitaţi de Marian Vanghelie drept „comision” au ajuns la acesta prin conturile Primăriei, dar şi în baza unor contracte comerciale nejustificate încheiate de societăţile pe care le conduce.

„Alte modalităţi, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat «comisionul» solicitat de către Vanghelie Marian-Daniel sunt: Sponsorizarea de către societăţile controlate de acesta a unor manifestări organizate de Primăria Sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)”, se arată în referatul procurorilor, citat de rtv.net.

„(…) aşa cum am arătat, în patrimoniul celor două societăţi comerciale controlate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel au intrat sumele de bani aferente contractelor încheiate de societățile CALEX BUSINESS GRUP S.R.L., Bucureşti S.A. şi ECONOMAT SECTOR 5 S.R.L., pe de o parte, şi PREMIER PALACE S.R.L., pe de altă parte”, mai spun anchetatorii în materialul de urmărire penală, adăugând că, printre altele, aceşti bani au fost folosiţi pentru achiziţionarea hotelului Bulevard din Predeal, cumpărat cu suma de 2.700.000 de euro.

Totodată, după se arată în referatul DNA, companiile controlate de omul de afaceri Dumitru Marin primeau contracte, de la Primăria Sectorului 5, care depășeau cu 100% valoarea reală a lucrărilor.

„Valoarea de atribuire a acestor contracte depășea valoarea efectivă de execuție a lucrărilor cu 90 până la 100%, ceea ce permitea realizarea unui profit substanțial (mult peste un profit obișnuit, realizat în relațiile economice firești) pentru societățile comerciale controlate de către Dumitru Marin. Acest profit foarte mare se realiza în dauna bugetului Primăriei Sectorului 5 București și a instituțiilor din subordinea acesteia. Cea mai mare parte a profitului astfel realizat era introdus într-un circuit evazionist (constituit dintr-un lanț de firme-tampon și firme-colectoare, cu comportament de tip fantomă)”, precizează DNA.

Marian Vanghelie a fost adus, vineri, la ICCJ, unde afla daca va fi arestat preventiv.

Marian Vanghelie şi cele patru persoane reţinute sunt acuzate pentru fapte în legătură cu atribuirea ilegală de lucrări publice. Începând cu anul 2007, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Pentru a încasa şpaga din aceste contracte, Vanghelie se folosea de vărul său şi chiar de firma iubitei sale, Oana Niculescu Mizil.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button