Vanghelie vrea să mute sediul Primăriei Sectorului 5

de:
25 iun. 2013
0 Afișari
Vanghelie vrea să mute sediul Primăriei Sectorului 5

Marian Vanghelie vrea să mute primăria în „buricul târgului”, lângă Centrul Militar. Aşa că, le-a cerut primarului general Sorin Oprescu şi consilierilor municipali USL, majoritari în Consiliul General al Capitalei, să aprobe mutarea întregului aparat de funcţionari ai Sectorului5 în imobilul situat pe strada Constantin Mille, nr. 10, scrie evz.ro

În decembrie 2009, Primăria Capitalei s-a mutat în imobilul de pe Splaiul Independenţei. Atunci, consilierii generali au aprobat închirierea unui nou sediu, în care aparatul municipalităţii şi CGMB să se mute pe perioada consolidării sediului de lângă Cişmigiu, PMB urmând să plătească pentru aproape 13.000 mp o chirie de 2,7 mil. euro pe an.

Între timp, Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui control la Primăria Capitalei, că din dispoziţia lui Sorin Oprescu s-au plătit două milioane de lei în plus la chirie pentru sediul de pe Splaiul Independenţei. Primăria nu recunoaşte acest lucru şi a contestat raportul în instanţă. Detalii aici. 

De asemenea, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat că sediul administraţiei locale din Banu Manta va fi mutat doar „temporar” la adresa din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în urma incendiului din 2009. Primăria ar fi urmat să se întoarcă în vechiul sediu în 2011, conform panoului prezent și acum pe Banu Manta. Au trecut patru ani de la mutare și doi de la încheierea termenului anunțat al finalizării lucrărilor, timp în care edilul Chiliman a întreţinut cu milioane de euro din banii primăriei afacerile firmei cu care a încheiat contractul de închiriere a sediului de pe DN1. Firma aparține unui apropiat al lui Dan Voiculescu, fost parlamentar PC. Şi astăzi, lucrările la vechiul sediu sunt departe de a fi finalizate, iar pe şantier nici urmă de muncitori astfel că, sediul primăriei Sectorului 1 va rămâne în Băneasa pentru cel puţin încă un an, după cum B365.ro a scris aici. 

Cookies