ARHIVA B365

Vanghelie, verificat la avere de Curtea de Apel București

ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Iohannis, Aristotel Căncescu şi pe Nicuşor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese, potrivit unui comunicat de presă, preluat de rtv.net.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

ANI a constatat o diferenţă de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi averea dobândită de acesta, astfel încât a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a începe un control în acest caz.

Primarul Sibiului Klaus Johannis (PNL) se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 23 martie 2009, întrucât a fost simultan şi reprezentant al judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC RAJA Constanţa.

Preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu (PNL) se află în stare de incompatibilitate din 29 mai 2009, deţinând simultan şi şefia Consiliului Judeţean şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu, conform Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al CJ Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între Consiliul Judeţean şi firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizând Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Marian Vanghelie a declarat la România tv că de un an de zile instituția condusă de Georgescu s-a ocupat personal de el: „Am fost la Parchet, am luat NUP, m-a transmis la alt procuror, am luat din nou NUP, în șase luni de zile.” – spune Vanghelie. „Dl. Georgescu a dat pe surse că aș fi mutat șase milioane de euro în Liban. Acum mă trezesc cu un comunicat oficial. De-abia aștept să mă confrunt oficial, nu m-a chemat nimeni să mă întrebe am acte, nu am acte. O să-l dau personal în judecată pe dl. Georgescu, pentru toate aceste jocuri pe care le-a făcut nu numai cu mine, ci cu mai mulți politicieni din România” – a mai spus Vanghelie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button