ȘTIRI

Vanghelie, SUSPENDAT din funcţia de primar al Sectorului 5

Anunţul a fost făcut de prefectul Capitalei Nicolae Petrovan, în cadrul şedinţei CGMB de luni. Atribuţiile acestuia vor fi preluate de viceprimarul Dan Croitoru. Ordinul prefectului e valabil pana cand Vanghelie va fi eliberat din arest preventiv, însă, dacă va fi condamnat definitiv, se vor organiza alegeri anticipate.

VEZI AICI COMUNICATUL PREFECTURII

Marian Vanghelie este, de 15 ani, primarul Sectorului 5 din Capitală. Pe 14 martie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii DNA îl acuză că, în perioada 2007 — prezent, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi).

„Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.

‘Comisionul’ respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului Vanghelie) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button