Vanghelie primeşte 3 milioane de euro de la Udrea pentru creşe şi grădiniţe

de:
07 sept. 2011
0 Afișari
Vanghelie primeşte 3 milioane de euro de la Udrea pentru creşe şi grădiniţe

Potrivit anunţurilor de licitaţii publicate pe SEAP, investiţiile depăşesc 26 milioane de euro, notează Romania Liberă. Banii vor ajunge în opt judeţe din ţară şi două sectoare ale Bucureştiului. Astfel, din cele şase sectoare ale Capitalei, doar Marian Vanghelie de la 5, şi PDL-istul Liviu Negoiţă de la 3, vor beneficia de construcţia a noi creşe şi grădiniţe din banii Ministerului Elenei Udrea.

Marian Vanghelie, îndepărtat de la conducerea PSD Bucureşti acum câteva luni, după ce liderii de la vârf l-au acuzat că primeşte „investiţii” în baza unei relaţii „prea apropiate” cu Elena Udrea, va primi 12.091.965 de lei, echivalentul a 3 milioane de euro. Lui Liviu Negoiţă, Ministerul îi va da mai puţini bani decât lui Vanghelie: 2.960.056 lei, adică aproximativ 700.000 de euro. Clujul va beneficia de 15.652.406 lei, adică peste 3,7 milioane de euro.

Construcţia de creşe şi grădiniţe face parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Dezvoltării. Elena Udrea anunţa în decembrie, anul trecut, că Guvernul a aprobat demararea unui program prin care se urmăreşte construcţia a 400 de creşe în anul 2011, urmând ca autorităţile locale să pună la dispoziţie terenurile.

Cookies