Vanghelie: Legea amnisitiei trebuie picată. Trebuie să renunţăm la imunitatea parlamentarilor

de:
17 nov. 2014
0 Afișari
Vanghelie: Legea amnisitiei trebuie picată. Trebuie să renunţăm la imunitatea parlamentarilor

„E un rezultat prost. Trebuie să vedem unde s-au făcut aceste greşeli. Cred că am avut nişte deficienţe în pregătirea şi organizarea campaniei. Nu ne putem permite ca în următoarea perioadă să pierdem şi să nu ştim de ce. În primul tur candidatul a obţinut un scor foarte bun. Cred că domnul Liviu Dragnea este şi dânsul răspunzător. Toţi am făcut echipă. Domnul Victor Ponta este prim-ministru şi cred că, aşa cum a spus şi domnul Iohannis, nu trebuie să dăm toată puterea. Cred că va trebui să fim de acord cu toţii că trebuie să fim de acord cu ceea ce vor oamenii. Legea amnistiei trebuie să cadă în Parlament, rapid. Cred că ridicarea imunităţii parlamentare trebuie să fie o altă problemă luată în serios, iar colegii noştri să voteze imediat pentru ridicarea imunităţii. Într-o discuţie cu viitorul preşedinte trebuie ca şi parlamentarii să rămână fără imunitate. Oamenii trebuie să înţeleagă că Parlamentul nu este o ascunzătoare a unora. Cred că aceste decizii, cu amnistia, ridicarea imunităţii, şi, mai sunt câteva aspecte unde am greşit, trebuie să discutăm într-un birou permanent, unde vin doar preşedinţii, într-un comitet executiv unde trebuie să vină doar directorii executivi. Am înţeles că a existat o strategie şi directorul de strategie de la nivel naţional a gândit campania, a discutat cu sectoarele. Rezultatul pe Bucureşti era mult mai bun dacă aveam un mesaj coerent. Trebuie să ne adresăm oamenilor şi să fie mai apropiat mesajul pe fiecare categorie de oameni din Buc. M-am uitat şi pe rezultatele din ţară. Pur şi simplu acel între 10-15%, unde au venit oameni, au fost aduşi din greşelile noastre pe care le-am făcut. Din acest considerent cred că e clar că trebuie să ne uităm la diferenţele de scor. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că am pierdut în toate oraşele mari. Acolo se pierde cu televizorul, ca mesaj. Trebuie discutat într-un comitet executiv cu cei care sunt aleşi şi sunt factori de decizie. Dacă din această discuţie se va decide să facem congres, facem congres. Au fost unele probleme că n-am funcţionat ca lumea pentru că ne-am întâlnit în grupuri restrânse. Eu vreau să fiu convocat statutar. Rezultatul a fost dezastruos şi cred că numai greşelile noastre i-au făcut pe cei tineri să nu ne voteze. Cred că şi Titus a greşit”, a declarat Vanghelie, după şedinţa de la sediul PSD.

Liderii social-democraţi s-au reunit luni în şedinţă de urgenţă la sediul din Kiseleff. Reuniunea a avut ca scop analizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Această întâlnire se va concretiza într-o reuniune a Comitetului Executiv Naţional, Dragnea respingând ideea unui Congres deoarece este prioritară este o analiză serioasă a rezultatului alegerilor prezidenţiale. „Se fac analize, nu Congres (…) Nu discutăm de Congres. Ce să analizăm în Congres?”, a spus pesedistul.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE, TURUL DOIKLAUS IOHANNIS a câștigat alegerile prezidențiale, turul doi, cu 54,5%, conform datelor anunțate de Biroul Electoral Central (BEC) la ora 11.00, după centralizarea rezultatelor din 99,07% din secţiile de votare.

Cookies