Vanghelie l-ar sprijini pe Oprescu pentru un nou mandat de primar general doar cu anumite condiţii

de:
29 ian. 2011
0 Afișari
Vanghelie l-ar sprijini pe Oprescu pentru un nou mandat de primar general doar cu anumite condiţii

Preşedintele PSD Bucureşti Marian Vanghelie a afirmat că, dacă sondajele de opinie vor dovedi că Sorin Oprescu este preferat de bucureşteni pentru încă un mandat la Primăria Generală, atunci se va „adapta” şi-l va susţine, dar în baza unui protocol care să stipuleze anumite condiţii clare.

„Dacă bucureştenii în sondaje apar că pe Sorin Oprescu îl doresc în continuare şi că trebuie să conducă Capitala, mă voi adapta şi pot să-l susţin şi pe Sorin Oprescu (…) Cu anumite condiţii şi cu un protocol, numai aşa se poate susţine, cu anumite condiţii, cu un protocol foarte clar şi să nu ne abatem de la el”, spus Vanghelie, vineri seară, la Antena 3.

Primarul Sectorului 5 Bucureşti a dat drept exemplu gestionarea relaţiei cu RADET, pe care Oprescu ar vrea să-l privatizeze, dar PSD este împotrivă.

Pe de altă parte, Marian Vanghelie a adăugat însă că nu este exclusă nici candidatura sa la Primăria Generală. În ceea ce priveşte o posibilă susţinere la şefia Capitalei a Elenei Udrea – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, liderul PSD Bucureşti a precizat că exclude această variantă pentru că „nu pot să mănânc ruşine”, a explicat Vanghelie.

În cursa pentru funcţia de primar general s-a anunţat şi primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, candidat din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR).

Viitorul edil şef al Capitalei ar putea controla un buget de aproximativ 2,4 miliarde euro dacă proiectul de „Lege a Capitalei”, propus de PDL, şi care prevede desfiinţarea sectoarelor, va trece de referendumul bucureştenilor.

Cookies