Vanghelie le ia bastoane poliţiştilor

de:
14 nov. 2011
2 afișări
Vanghelie le ia bastoane poliţiştilor

Potrivit invitaţiei de participare la cerea de ofertă, lansată în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), Poliţia Locală Sector 5 este dispusă să plătească pentru uniformele de iarnă şi echipamentul de specialitate suma de 672.514 lei cu TVA (155.000 euro).

Conform caietului de sarcini, în aceşti bani intră achiziţia a 100 de bastoane de cauciuc şi zece bastoane cu şoc electric, 100 de cătuşe lanţ, 100 de centuri, 100 de bucăţi port cătuşe, 100 de spray-uri lacrimogene şi 100 de port spray-uri.

La acestea se adaugă mai multe piese care compun uniforma poliţiştilor locali, respectiv: 200 de perechi de bocanci de iarnă, 100 de căciuli de blană naturală de culoare neagră şi 275 de bluze cu ecuson ţesut, 550 de cămăşi cu mânecă lungă şi alte 275 de costume de intervenţie de iarnă cu bluzon şi pantalon, plus tot atâtea costume termice şi cravate.

Tot în dotarea poliţiştilor locali Sector 5 vor mai intra 275 de scurte de vânt şi 275 de scurte de iarnă matlasate, plus 275 de perechi de pantaloni de iarnă şi tot atâtea pulovere cu ecuson. Bărbaţii vor primi 200 de perechi noi de pantofi de iarnă, iar cele 75 de femei din instituţie vor avea la dispoziţie, de asemenea, încălţări noi pentru sezonul rece (pantofi şi ghete).

Poliţiştii locali vor mai beneficia de 40 de scurte reflectorizante de circulaţie, 150 de veste multifuncţionale, 50 de fulare, 40 de perechi de mănuşi albe şi tot atâtea căciuli cu blană pentru circulaţie. În plus, instituţia a mai comandat 600 de epoleţi şi 200 de perechi de mănuşi de piele.

În organigrama Poliţiei Locale Sector 5 figurează aproximativ 275 de poliţişti.

O sumă comparabilă a cheltuit şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru uniformele noi ale foştilor poliţişti comunitari.

Începând din acest an, atribuţiile poliţiştilor locali au fost sporite, aceştia fiind abilitaţi să aplice amenzi celor care parchează neregulamentar, cât şi pietonilor care traversează strada prin loc nepermis ori pentru proprietarii de construcţii ridicate fără autorizaţie. VEZI aici lista completă de sancţiuni pe care le pot da poliţiştii locali.

Cookies