Vanghelie despre femeia ucisă de câini în Sectorul 5: Doamna nu a intrat pe uşă acolo

de:
30 ian. 2011
10 Afișari
Vanghelie despre femeia ucisă de câini în Sectorul 5: Doamna nu a intrat pe uşă acolo

”Este un ghinion ce s-a întâmplat în Sectorul 5. Nu învinui pe nimeni, dar doamna care a decedat nu a intrat pe uşă”, a spus primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, referitor la femeia ucisă de câinii fără stăpân chiar în Sectorul pe care îl administrează.

Edilul susţine că nu are atribuţii pentru a rezolva problema câinilor comunitari.

”Nu există reglementări care să îmi permită mie să mă ocup de această problemă. Nu am atribuţii, nu am direcţii,  nu am oameni. Primarul general se ocupă de această problemă pentru toată Capitala. O să dăm şi noi oameni de la ADP 5 să îl ajute la strângerea câinilor”, a declarat Vanghelie după întâlnirea pe care a avut-o duminică cu Sorin Oprescu şi ceilalţi primari de sector.

Justificarea primarului de la Sectorul 5 este desfiinţată însă de colegul său de la Sectorul 1, unde de ani de zile funcţionează cu succes Poliţia Animalelor.

”I-am oferit domnului Vanghelie toată consultanţa de care are nevoie”, a spus primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.  El a mai adăugat că problema câinilor fără stăpân este la fel ca acum 10 ani şi că primarii s-au folosit de această situaţie pentru a-şi face imagine.

Oprescu: Până la vară va fi gata adăpostul de la Fundulea cu 10.000 de locuri

Primarul general, Sorin Oprescu, i-a chemat duminică pe primarii de sector pentru a discuta despre problema câinilor fără stăpân, a privatizării RADET, dar şi despre Legea Capitalei.  Cu privire la prima problemă, edilul-şef a cerut celor de la sectoare să contribuie cu personal la strângerea câinilor vagabonzi.

”Am stabilit cu primarii ca aceste acţiuni să fie concertate. O dată pe zi, o dată pe săptămână, sau pe lună, vom vedea, să mergem să strângem câinii de pe stradă. Încercăm să stabilim un buget, să crească numărul utilajelor pentru strângerea câinilor şi să îi ducem la Fundulea”, a precizat Sorin Oprescu.

Potrivit edilului, noul adăpost cu 10.000 de locuri va funcţiona la capacitate deplină din vara acestui an. El va fi funcţional parţial însă, din luna martie.

O femeie de 49 de ani a murit după ce a fost atacată de câini în curtea ADP 5.

Cookies