Dragnea, ATACAT DUR de Vanghelie şi Piedone: „ţărănuş de Teleorman”, „nu îi mai plac bombonicile”

de:
28 apr. 2016
3 Afișari
Dragnea, ATACAT DUR de Vanghelie şi Piedone:

Într-o postare pe Facebook, fostul şef al PSD Bucureşti Marian Vanghelie, în prezent candidat pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5 şi implicat într-un amplu dosar de corupţie, îl critică dur pe fostul coleg de partid Valeriu Zgonea, considerându-l un om „de tablă”. 

Zgonea a fost EXCLUS din PSD: „În loc să plece Dragnea, plec eu. Scapă cine poate” 

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD. Social-democraţii au luat decizia cu unanimitate de voturi, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Zgonea a fost dat afară din partid după a cerut demisia lui Liviu Dragnea în urma condamnării acestuia la doi ani de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumului. Dragnea declara, înaintea şedinţei, că nu mai poate face echipă cu Zgonea. „În loc să plece Dragnea, plec eu”, a spus Zgonea, la finalul reuniunii. 

„Iata ca i-a venit randul si lui Zgonea sa-i cada capul de pe umeri, chiar daca era mai greu de crezut avand in vedere ca are niste umeri mai solizi, adica parca ar fi metalici, sau cel putin asa suna. Daca nu ma credeti, puteti sa-i intrebati si pe colegii mei de partid. Cum te loveai putin de el, pe vreun culoar, cum se auzea un zgomot de tabla… Poate de-aia a si atarnat greu si a cazut la fundul raului, in loc sa-l traverseze. Un poet ar spune ca a fost ca un gazel care a vrut sa inoate contra curentului. Din nefericire, greseala lui a fost ca a inotat contra curentului de stanga, iar asta nu se face, Zgonea. Ce e mai tragic pentru el este ca a fugit de crocodili dar s-a inecat in apa pana la brau. Eu ma gandeam ca stie sa inoate. Macar caineste. Greu de inteles ce plan si-a facut si ce parabole a mai citit noaptea, dar mi-e teama ca strategia pe care a urmat-o s-a numit nicio strategie”, a scris Marian Vanghelie pe Facebook.

Conform sursei citate, edilul suspendat al Sectorului 5, implicat într-un amplu proces de corupţie, şi candidat pentru un nou mandat la primăria de sector, a explicat şi cum a ajuns şeful social-democraţilor – Liviu Dragnea în fruntea celui mai mare partid din ţară.

„In ceea ce-l priveste pe Dragnea, iata ca i-a trebuit un atac direct, la persoana, din partea lui Zgonea, ca sa se hotarasca sa il scoata din joc. Taranusul de Teleorman, Dragnea, e acum, pe cai mari. Fara el nu se mai poate in PSD si a vrut sa o demonstreze tuturor. Are puterea deplina asupra unui partid pe care nu-l merita, un partid de oameni capabili care reusesc din ce in ce mai putin sa isi exprime o opinie in contradictoriu si care il urmeaza, ca in transa, tocmai pentru a nu pune partidul in pericol. Dragnea ar trebui sa inteleaga ca orice pumn pus in gura celorlalti, la un moment dat il va lovi in fata. Pana atunci, ma intreb, alaturi de alti colegi de-ai mei care au fost scosi din partid pentru ca devenisera periculos de puternici, cum a ajuns totusi, Dragnea, acest taranus parvenit, sa aiba drepturi depline in PSD? Nu are partidul un altul mai bun? Eu personal astept cu nerabdare sa aflu urmatorul nume de pe „lista taranusului”. Sper, doar, ca nu va avea curaj sa ramana singur in partid.
Eu AM CURAJUL SA RAMÂN MARIAN VANGHELIE!”, a comentat vanghelie. 

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache este creditat cu cele mai mari şansă să îi succeadă în funcţie lui Valeriu Zgonea pe linie parlamentară, au precizat surse social-democrate, pe lista vehiculată în PSD afându-se şi Gabriel Vlase şi Marian Neacşu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, după Comitetul Executiv Național al PSD, că nu i-a propus lui Victor Ponta să fie preşedintele Camerei Deputaţilor, în locul lui Valeriu Zgonea.

La rândul său, Cristian Popescu Piedone, fost edil al Sectorului 4, a comentat în termeni duri excluderea lui Zgonea din PSD, numindu-l pe Dragnea „ţăran căruia nu îi mai plac bombonicile”. 

„Țăranului nu îi mai plac bombonicile, vrea savarine proaspete cu multă frișcă, iar în lipsă de linguriță să vadă și adversarul lui politic bărbăția, după mustățile lui și el, el exemplu de moralitate?
Un condamnat, un divorțat, îndrăznește să rostească cuvântul integritate, eu spun în continuare că nu are nicio vină, dar respectăm sau nu în România hotărîrile judecătorești. Așa că ia coasa și mai bate-o puțin, că nu mai taie bine și dă o brazdă la tine în partid, că ai destui interlopi și bărbați-fete mari cu himenul cusut, pe post de candidați la primării.
Ce ați făcut astăzi domnule președinte Dragnea cu excluderea domnului Zgonea mă face să înțeleg și ce se întîmplă cu mine un om simplu fără condamnări, fără trimiteri în judecată (momentan), dar încă un om liber. Credeți că partidul în care am crescut și am slujit doctrina social-democrată vă va ierta vreodată?
Eu mă supun majorității publice. Din păcate pentru dumneavoastră, susținători si simpatizanți, va supuneți doar castei de partid care vrea doar să isi protejeze interesele ei. Exemplu stă în susținerea necondiționată a candidatului PSD la Sectorul 4, și permiteți-mi să nu îi rostesc numele, pentru că l-am uitat deja, dar la fel ca și mulți alți candidați ai PSD din România, creați după chipul și asemănarea dumneavoastră, un penal care acuzați prin interpuși posibili viitori penali, vă cer eu care încă mă bucur de prezumția de nevinovăție și susținut de o mare parte a oamenilor pe care dumneavoastră trebuia să îi reprezentați, acei sociali-democrați pe care astăzi i-ați uitat pentru așa zisele interese de partid, vă cer astăzi public demisia și tot de astăzi vă anunț că îmi voi aduce aminte public de cei 24 de ani petrecuți în administrația publică și în foaierele partidelor așa zise social-liberale.
Scuze doamnelor dumneavoastră din partid și doamnei candidat PSD la Primăria București. Le simpatizez și le respect.
PS. Si, ca sa vorbim între doi țărani, un moldovean si un teleormănean, parafrazez din versurile Baladei Miorița: Că l-apus de soare vor vor sa mi-l omoare pe cel moldovean, ca are votanți mai mulți si oameni mai bărbați si prieteni învătați, si Dragnea tu sa nu îmi pui fluierași de soc de la tine… nu cinta cu foc, ci să mi pui fluierași de fag, dintre noi doi, pe mine oameni mă vor cânta cu drag.
Vă Cer Demisia, domnule Dragnea!”, a scris şi Piedone pe Facebook. 

Cookies