Vanghelie, despre dosarul listelor de susţinere: Nu am nici măcar calitatea de suspect

de:
08 mai 2016
0 Afișari
Vanghelie, despre dosarul listelor de susţinere: Nu am nici măcar calitatea de suspect

 ”S-a încercat formula asta tactică de a se da pe ştiri pe surse că semnăturile din unele părţi au legătură cu Direcţia Socială. Eu vă declar public, ies din viaţa publică dacă are vreo legătură vreo semnătură din tabelul meu cu cele 9000 de semnături (depuse la BEM-nr.) are vreo legătură cu Direcţia Socială. Este penibil să spunem aşa ceva, că în momentul în care omul se duce să ridice de la Direcţia Socială banii că a fost pus să semneze pentru mine. Nu au nicio legătură”, a susţinut Vanghelie, citat de Mediafax.

El a afirmat că semnăturile au fost strânse de susţinătorii săi, ”administratori de bloc unde s-au făcut blocurile, lideri de sindicat din învăţământ, directori din şcolile din sectorurul 5, reprezentanţi de pe străzi cu care colaborez de mai mult de 15 ani de zile, companii private, Vulcan, Electromagnetica şi alte companii private din sectorul 5, împreună cu managerii, liderii de sindicat şi cu patronii de acolo”.

”Sunt actuali inspectori din învăţământul şcolar, de la nivelul sectorului 5, de la nivelul Capitalei, foşti inspectori şcolari de la nivelul Capitalei. Facem politică de 25 de ani, nu ne trebuie semnături şi nu am intrat în politică să luăm semnături şi să păcălim pe cineva. Noi am intrat pentru că ştim ceea ce facem şi am făcut foarte bine la nivelul Capitalei”, a susţinut primarul suspendat.

Întrebat ce calitate are în dosarul în care se verifică listele de susţinere a candidaturii sale, Vanghelie a afirmat că nu are nicio calitate, ”nici măcar calitatea de suspect”.

”Nicio calitate, nici măcar calitatea de suspect, mă obişnuisem cu calitatea de suspect, dar nu. Am întrebat, nu am nicio calitate, nu are nimeni nicio calitate momentan. Cred că posibilul denunţător identitate ascunsă ce se vorbeşte pe ştiri pe surse nu are ce să clarifice, cred că s-a crezut, am înţeles tot din presă, că s-ar găsi aici sute de milioane, telefoane, tot felul de materiale de propagandă, nu am nici un material de propagandă, nu s-a comandat niciunul”, a răspuns candidatul PDS.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDS, deputatul Radu Popa, a declarat în urma pecheziţiei de opt ore de la sediul PDS singurele documente care s-au ridicat au fost listele de susţinere ale candidatului independent Marian Vanghelie care nu au fost folosite niciodată şi două laptop-uri.

Procurorii DNA au ridicat vineri mai multe documente de la Primăria Sectorului 5. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că mai mulţi angajaţi din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 au adunat datele personale ale unor locuitori ai Sectorului 5, creându-şi astfel o bază de informaţii, folosită, începând cu anul 2016, pentru a fi întocmite listele electorale. Acestea conţineau numărul minim de susţinători necesar depunerii candidaturii pentru funcţia de primar al Sectorului 5 a lui Marian Vanghelie. Astfel, există suspiciunea că o parte din semnături sunt false.

Aceleaşi surse au precizat că mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti s-ar fi folosit de datele personale ale unor persoane fizice şi ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, falsificând o parte din semnăturile de pe listele electorale, în scopul de a strânge numărul de semnături minime.

Bazele de date au fost constituite cu persoanele aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, arată sursa citată.

Sursele judiciare au precizat şi că funcţionari din cadrul acestei comisii DGASPC ar fi pretins şi primit bani, de ordinul a câteva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, chiar dacă unii dintre cei care primeau actele nu îndeplineau condiţiile pentru eliberarea certificatelor de handicap.

De asemenea, sursele citate au precizat că bazele de date sunt folosite şi pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai mulţi cetăţeni ai sectorului 5 au fost recompensaţi cu excursii turistice, mese la restaurant, cadouri sau telefoane mobile.

Cookies