BAZAR

Marian Vanghelie, fost elev al Liceului Bolintineanu. A luat BAC-ul după ce a fost prins cu copiuțe

Liderul PSD a terminat liceul in 2000, imediat dupa ce a devenit primar al sectorului 5, insa a ales ca examenul de bacalaureat sa-l dea in cu totul alta parte. El a incercat la Liceul agricol “Cezar Nicolau” din Branesti, insa a fost eliminat dupa ce a fost prins cu copiute, scrie EVZ. Vanghelie a negat apoi vehement aceasta varianta. „M-am incurcat cu o gramada de probleme si pentru ca m-am simtit obosit nu m-am mai prezentat in 2000 la examen. Nici vorba sa ma dea afara”, explica vicepresedintele PSD in 2003.

Vanghelie a reusit in final sa-si ia bacalaureatul in 2001, tot in afara Bucurestiului: la Liceul „Mihail Kogalniceanu” din Snagov. „Da, domnule, am terminat la si m-am dus la Snagov pentru ca n-am vrut sa fiu cunoscut pentru niste greseli din trecut. Trebuia sa repar aceste greseli de viata”, marturisea Vanghelie.

Presa din acea vreme scria ca nici atunci nu a fost totul in regula, diploma fiind obtinuta ilegal. Ordinul Ministerului Educatiei privind Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2001 prevedea ca inscrierea candidatilor se face la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit sau la secretariatele centrelor de examen unde este arondat liceul absolvit de candidat. Cum Vanghelie a absolvit Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din sectorul 5 al Capitalei si nu si-a schimbat domiciliul, nu avea nici un drept sa se inscrie si sa sustina bacalaureatul intr-un centru de examen din alt judet.

Vanghelie a fost foarte mandru atunci ca are diploma de bacalaureat, mentionand ca au fost conducatori cu 10 clase. Primarul sectorului 5 s-a inscris apoi la doua facultati private, de drept si de finante. Dupa 12 ani, in martie 2013, Vanghelie a anuntat la Craiova ca intentioneaza sa-si termine facultatile in acest an:

„Îmi cer scuze pentru că, poate, mulţi dintre dumneavoastră aţi făcut facultăţi. Eu nu am avut timp să-mi termin studiile, le termin acum. Îi atenţionez pe aia care credeau că nu le termin: după aia discutăm noi cu Lolek, cu Bolek, cu tot ce vor ei. Momentan, mă antrenez dar când voi ieşi, voi fi foarte bine pregătit şi, nu ştiu dacă aţi văzut, dar eu sunt prieten şi cu Moş Crăciun din Cişmigiu şi mă ajută”, se falea Vanghelie.

Vanghelie s-a inscrie la lliceul Dimitrie Bolintineanu in 1997, la varsta de 30 de ani, in clasa a XI-a seral. El nu mai fusese la scoala de 13 ani, din 1984, cand a terminat zece clase la “Sahia”. Cea mai buna nota de la “Sahia” a foste cea de la purtare (6,33 ), media anuala fiind de 5,21.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button