Vanghelie a lăsat sectorul 5 fără buget pe 2012

Vanghelie a lăsat sectorul 5 fără buget pe 2012

Primăria Sectorului 5 trebuia să adopte bugetul pentru 2012 până pe 9 februarie 2012. Consiliul Local nu s-a întrunit până acum pentru a lua în discuţie proiectul de buget, Sectorul 5 fiind singurul din Capitală fără un buget adoptat la această oră.

„Sectorul 5 nu are un buget adoptat. Din această cauză a şi fost amendat de Direcţia de Finanţe Publice. Am înţeles totuşi că se va întruni Consiliul Local săptămâna viitoare pentru a adopta bugetul”, a precizat pentru B365.ro, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

Până acum, Primăria Sectorului 5 a fost amendată de trei ori de Direcţia Generală de Finanţe Publice, iar amenzile însumează 6.000 lei. Ultima amendă, în valoare de 2.000 lei a fost dată chiar ieri, pe 4 aprilie pentru că primăria condusă de Marian Vanghelie nu a adoptat un buget pentru anul în curs.

Și Primăria Capitalei a fost amendată în februarie pentru întârzieri la adoptarea bugetului pe 2012. Direcţia de Finanţe a dispus atunci sistarea alimentării Primăriei Capitalei cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, începând cu data de 13.02.2012 până la adoptarea bugetului. Sistarea plăţii acestor cote a însemnat că Primăria Generală putea face plăţi din bugetul local numai în limita celorlalte venituri încasate.

Bugetul de Stat a fost publicat la data de 22.12.2011 şi, conform legii, proiectul de buget local se aprobă de Consiliul General, la propunerea primarului, în termen de maximum 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României.

Primăria Capitalei a aprobat bugetul pentru acest an pe 23 martie.