ESENTIAL

Vanghelie a lăsat salariile a 3.000 de dascăli în pixul unui singur om

După cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, cadrele didactice din Sectorul 5 nu şi-au primit banii la timp pe motiv că directorul economic al instituţiei a lipsit de la serviciu. „Doamna director economic a fost internată în spital şi abia ieri (n.r. – miercuri) după-amiază a revenit la serviciu. A făcut toate ştatele de plată, le-a băgat la semnat, iar joi sau vineri, profesorii vor avea banii pe card, în funcţie de cum se mişcă trezoreria”, a explicat pentru B365.ro Bogdan Tamaş, consilierul personal al primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

O parte din cadrele didactice de la şcolile din Sectorul 5, contactate miercuri de reporterii B365.ro, au declarat că şi-au pierdut răbdarea în condiţiile în care de la Primărie au primit răspunsuri contradictorii. “Suntem foarte supăraţi toţi. Nimeni nu ne spune nimic. Directorul este în aceeaşi situaţie cu noi. Şi dânsul aşteaptă. De la Primărie se dă vina pe trezorerie, dar mi se par nişte motive nu prea pertinente”, a declarat Elisabeta Caragescu, secretara Şcolii Generale 125 din Sectorul 5.

“Banii trebuia viraţi de acum zece zile, dar nu au ajuns încă la noi. Ni s-a spus că trebuie aprobat bugetul la primărie şi că vor veni după ce este aprobat. Au fost mai multe variante de explicaţii ale întârzierilor, dar asta este ultima pe care ne-a transmis-o domnul director”, a menţionat şi secretara Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr” din Sectorul 5.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în Sectorul 5 al Capitalei sunt aproximativ 3.000 de cadre didactice. Profesorii au salarii cuprinse între 726 lei, în cazul debutanţilor, respectiv 2.241 lei net pe lună pentru cei de peste 40 de ani cu grad didactic I, cu dirigenţie şi gradaţie de merit. În această ultimă situaţie se află însă doar aproximativ 10% din totalul cadrelor didactice din Capitală, estimează Mihai Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button