Vandalism la miezul nopții în Parcul Brâncuși din București. Un bărbat a rupt ușa căsuței cu cărți și a aruncat volumele în fântână. PS6 depune plângere la Poliție

14 sept. 2023
3384 afișări
Vandalism la miezul nopții în Parcul Brâncuși din București. Un bărbat a rupt ușa căsuței cu cărți și a aruncat volumele în fântână. PS6 depune plângere la Poliție
Vandalism la miezul nopții în Parcul Brâncuși din București. Un bărbat a rupt ușa căsuței cu cărți și a aruncat volumele în fântână. PS6 depune plângere la Poliție. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

În miez de noapte, un bărbat a mers în Parcul Brâncuși din București și a distrus o căsuță cu cărți. Acțiunea a fost surprinsă pe camerele de supraveghere.

„Actele de vandalism trebuie să înceteze”

În noaptea de 12 spre 13 septembrie, în jurul orei 02:00, un bărbat a distrus căsuța de cărți din Parcul Brâncuși.

Bărbatul a intrat în parc, a văzut căsuța și, dintr-odată, a început să arunce cărțile din ea în fântână, după care a dat cu piciorul și i-a rupt ușa.

Căsuța era făcută de câteva persoane cu dizabilități.

Fapta individului a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din parc.

Un bărbat a vandalizat căsuța cu cărți din Parcul Brâncuși
Un bărbat a vandalizat căsuța cu cărți din Parcul Brâncuși. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a publicat imaginile pe pagina de Facebook și a povestit cele întâmplate:

Azi noapte, la ora 1.59, un individ a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce distrugea căsuța cu cărți din Parcul Brâncuși.
Însoțit de o femeie, acesta s-a oprit, a scos cărțile rând pe rând și le-a aruncat în fântână.
La final, a lovit cu piciorul și a rupt ușa căsuței muncite de persoanele cu dizabilități, de care au grijă colegii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.”

PS6 a depus plângere la poliție

Având în vedere că fapta bărbatului este considerată distrugere, Primăria Sectorului 6 a anunțat că va depune plângere la Secția de Poliție.

Potrivit Legii 286/ 2009, Art. 253, actele de distrugere pot fi pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă:

1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Bărbatul se va alege cu dosar penal, potrivit PS6:

Depunem plângere la Secția de Poliție pentru distrugere, iar Poliția Națională de la Sector 6 a fost sesizată și a intrat în posesia imaginilor, pentru a-l identifica și a-i întocmi dosar penal.”

Paguba va fi plătită de către firma de pază care asigură perimetrul parcului.

Te-ar putea interesa și:

Cookies