Vânătoare de comori la Muzeul Antipa din București. Exploratorii pot face „Ocolul Pământului într-o zi” cu ajutorul unei aplicații mobile

03 dec. 2022
363 Afișari
Vânătoare de comori la Muzeul Antipa din București. Exploratorii pot face „Ocolul Pământului într-o zi” cu ajutorul unei aplicații mobile
Vânătoare de comori la Muzeul Antipa din București. Exploratorii pot face „Ocolul Pământului într-o zi” cu ajutorul unei aplicații mobile. Imagine simbol: Unsplash

Vizitatorii sunt invitați să descopere Muzeul Antipa din București și altfel, prin intermediul unui joc de tip „vănătoare de comori” (treasure hunt) – „Ocolul Pământului într-o zi”, ghidați pas cu pas de aplicația mobilă Questo App. Exploratorii vor porni într-o călătorie imaginară în jurul lumii, explorând biodiversitatea României și a Terrei.

Vânătoare de comori la Muzeul Antipa din București

„Ocolul Pământului într-o zi” este un joc tip treasure hunt – o activitate interactivă în care ești ghidat pas cu pas de aplicația mobilă Questo App. Cu ajutorul ei, urmezi indicații și rezolvi puzzle-uri, ghicitori și tot felul de coduri criptice, iar la fiecare misiune rezolvată corect, ești premiat cu un cool(t) fact!, transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Jocul este disponibil în aplicația Questo și conține toate informațiile de care exploratorii au nevoie să parcurgă un traseu specific prin Muzeul Antipa. Acesta este un concept nou care combină elemente de escape room, board game, vânătoare de comori și tururi de explorare, și este potrivit pentru toate vârstele.

Povestea jocului – „Ocolul Pământului într-o zi”

23 octombrie 1872, ești în Londra. Cel mai mare rival al tău, Lordul Klaus, a pus un pariu cu tine că nu ai cum să faci o expediție în jurul lumii într-o singură zi. Conștient de faptul că ai un as în mânecă, accepți pariul. Pentru a-i demonstra câștigarea pariului, va trebui să documentezi traseul tău și fiecare oprire făcută în timpul expediției.

Echipat cu un rucsac plin și pregătit de aventură, te îndrepți către port pentru a afla încotro pleacă vaporul următor. Crezi că poți face ocolul Pământului într-o singură zi?

Bine de știut

  • Jocul poate fi cumpărat de AICI.
  • Intrarea la Muzeul Antipa NU este inclusă în prețul jocului, biletele se pot cumpăra online aici sau de la casieria muzeului.
  • Jocul este disponibil în intervalul de timp în care este deschis muzeul: marți-duminică, între orele 10:00-20:00.
  • Vizitatorilor li se recomandă să ajungă cu 1,5 ore înainte de închiderea muzeului pentru a avea destul timp pentru joc.
  • Jocul este disponibil numai în limba română.
  • Durata jocului: aproximativ 70 de minute.
  • Vârsta minimă de participare însoțită: 6-7 ani.
  • Vârsta minima de participare neînsoțită: 12-13 ani.
  • Jocul este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cum joci

  1. Cumpără jocul de AICI.
  2. Descarcă gratuit aplicația Questo pe iOS sau Android.
  3. Plătește biletul de intrare la muzeu.
  4. Dacă nu ai un cont creat în aplicația Questo, înregistrează-te cu aceeași adresă de email folosită pentru a cumpăra jocul.
  5. Caută jocul în aplicație – secțiunea Account.
  6. Mergi la punctul de start din aplicație, urmărește indicațiile din aplicație și bucură-te de experiență împreună cu prietenii sau cu familia.
Treasure hunt la Muzeul Antipa - Ocolul Pământului într-o zi. Sursa foto: antipa.ro
Treasure hunt la Muzeul Antipa – Ocolul Pământului într-o zi. Sursa foto: antipa.ro
Cookies