Vama Veche, plină de gunoaie după minivacanța de 1 Mai și Paște

05 mai 2021
117 Afișari
Vama Veche, plină de gunoaie după minivacanța de 1 Mai și Paște

Compania de salubrizare care operează în Vama Veche a fost sancționată cu 15.000 de lei după ce nu a putut asigura colectarea separată a deșeurilor și nici salubrizarea corespunzătoare a stațiunii pe parcursul minivacanței de 1 Mai și Paște.

Turiștii au plecat, gunoaiele au rămas în urma lor, și nu sunt puține. Aceasta este situația semnalată de Garda de Mediu Constanța în stațiunea Vama Veche în urma minivacanței de 1 Mai și Paște. Organizația de mediu a realizat o postare pe pagina sa de Facebook unde au fost prezentate sancțiunile oferite companiei de salubritate, precum și o galerie foto.

Compania de salubritate a primit o amendă de 15.000 de lei

„Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța au efectuat acțiuni de inspecție și control în Vama Veche pentru verificarea măsurilor luate de administrația locală Limanu după minivacanța de 1 Mai, privind starea de salubrizare a stațiunii.”, se arată în începutul postării Gărzii de Mediu.
Autoritățile anunță că firma de salubrizare UAT Limanu a fost sancționată pentru că nu a putut oferi servicii de salubrizare corespunzătoare pe parcursul minivacanței, și nici condiții pentru colectarea separată a deșeurilor în stațiunea Vama Veche.
„Urmare a verificărilor efectuate, UAT Limanu a fost sancționată cu amendă de 15.000 lei pentru nerespectarea obligației legale privind colectarea separată a deșeurilor generate pe raza localității și neasigurarea unei stări corespunzătoare de salubrizare” au precizat autoritățile.
Mai mult, Garda de Mediu a adăugat că au fost impuse măsuri pentru remedierea neregulilor, iar în perioada următoare va fi supravegheat modul în care vor fi respectate aceste măsuri.
Pentru zona de plajă, autoritățile au declarat că vor realiza verificări la operatorii economici de pe litoral, dar și că se colaborează constant cu inspectorii din cadrul Apelor Române.
„În ceea ce privește zona de plajă se colaborează permanent cu inspectorii din cadrul Apelor Române ABA-DL, realizându-se verificări la operatorii de plajă de pe litoral”, scriu cei de la Garda de Mediu Constanța în încheierea postării.

Turiștii au luat cu asalt Vama Veche în minivacanța de Paște

Stațiunea Vama Veche a fost plină ochi pe parcursul minivacanței, tinerii profitând de zilele libere pentru a se distra ca în vremurile de dinainte de pandemie. Din păcate, nu toți cei prezenți pe litoral au ținut cont de regulile de prevenire a transmiterii COVID-19, astfel că polițiștii au fost nevoiți să dea amenzi.

Prin urmare, între 30 aprilie și 03 mai, la nivelul județului Constanța, au fost date 894 de amenzi, în valoare totală de 424.329 de lei. Dintre acestea, pe raza stațiunii Vama Veche s-au aplicat 69 de amenzi, în valoare totală de 28.500 de lei.

Cookies