Valul patru al pandemiei de Covid. Anunțul unui oficial din România

18 mai 2021
281 afișări
Valul patru al pandemiei de Covid. Anunțul unui oficial din România

Valul patru al pandemiei de Covid este posibil să ajungă în România la începutul lunii septemrie, anunță Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la OMS.

Alexandru Rafila anunţă valul patru al pandemiei de Covid este posibil să ajungă în România în toamnă. Reprezentantul României la OMS a precizat că de data aceasta s-ar putea să scăpăm mai uşor dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile impuse de autorităţi.

Senatorul PSD a subliniat că este importat să ne vaccinăm şi să respectăm măsurile de restricţie impuse de autorităţi.

„Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar asa evolueaza acest tip de infecţii. Daca ne vaccinam si daca se respecta masurile, s-ar putea să scapam mai usor. Deocamdata am vaccinat doar 20 % din cetateni, ceea ce este foarte putin. Nu putem sa facem predictii, e posibil sa fie la inceputul toamnei. Daca ne uitam la experienta altor tari care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune”, a precizat Alexandru Rafila la România Tv.

Și profesorul Cherecheș prevede scenariul

Şi profesorul Răzvan Cherecheş spune că în toamnă este posibil să ne confruntăm cu un nou val al pandemiei.

„La toamnă, datorită sezonalității virusului respiratoriu, nu doar a SARS-COV-2, a tuturor virusurilor respiratorii, cel mai probabil, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții, mai ales în județele cu procent mic de persoane vaccinate. Va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, pentru că procentul de persoane vaccinate în toată țara va face diferența. Cu toate acestea, este posibil ca în unele județe, județele în care oamenii nu se vaccinează într-un ritm corespunzător, să trebuiască impuse restricții, din nou, pentru că, în felul acesta se va putea controla numărul persoanelor internate pe secția de terapie intensivă, pe care le vom vedea la începutul toamnei, când vor începe ploile de toamnă și vremea mai rece”, a declarat Răzvan Cherecheș pentru Pro TV.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat într-un interviu că am putea renunța la mască înainte de luna septembrie. Medicul a vorbit și despre valul patru al pandemiei în România.

Cookies