Valul de căldură persistă azi în București. ANM anunță cod portocaliu pentru marți

25 iul. 2022
268 afișări
Valul de căldură persistă azi în București. ANM anunță cod portocaliu pentru marți
Valul de căldură persistă azi în București. ANM anunță cod portocaliu pentru marți. Sursa foto: Pexels

Temperaturile scad ușor sub 40 de grade Celsius, dar meteorologii transmit că valul de căldură continuă să persiste în București. ANM anunță marți cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

Valul de căldură persistă în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București, valabilă luni, 25 iulie 2022, ora 06:00 – joi, 28 iulie 2022, ora 21:00.

Astfel, meteorologii anunță că luni, 25 iulie, valul de căldură va persista în Capitală, iar începând de marți 26 iulie, valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra temperaturi de 35-39 de grade Celsius, iar valorile din timpul nopții nu vor coborî sub 18-21 de grade Celsius. ANM transmite că disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă de luni, în Capitală, va fi de 35 de grade Celsius, iar temperatură minimă va fi de 20 de grade Celsius.

Cod portocaliu de caniculă

ANM a emis o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu, valabil marți, 26 iulie 2022. Val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat sunt fenomenele vizate.

Astfel, marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra temperaturi de 37-40 de grade Celsius, iar temperaturile din timpul nopții nu vor coborî sub 20-22 de grade Celsius. Prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod portocaliu de caniculă în București. Sursa foto: Captură/ ANM
Cod portocaliu de caniculă în București. Sursa foto: Captură/ ANM

Cod galben de căldură

În intervalul 25, 26, 27 și 28 iulie 2022 este în vigoare o avertizare meteo de tip Cod Galben. Fenomenele vizate sunt: val de căldură și disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat mai sus, valul de căldură va persista luni, 25 iulie, în jumătatea sud-vestică, iar apoi, căldura se va extinde din nou în cea mai mare parte a României. În special în regiunile din vest și sud disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 37 de grade Celsius.

Cookies