Valul 5 ar urma să vină după sărbători, spune șeful DSU. Săptămâna viitoare se anunță noi restricții

05 dec. 2021
253 Afișari
Valul 5 ar urma să vină după sărbători, spune șeful DSU. Săptămâna viitoare se anunță noi restricții
Valul 5 ar urma să vină după sărbători, spune șeful DSU. Săptămâna viitoare se anunță noi restricții

Este foarte posibil ca valul 5 de covid să vină după sărbători, a declarat Raed Arafat vineri seară. De asemenea, șeful DSU a spus că ar urma ca noi restricții să fie anunțate săptămâna viitoare.

Valul 5 ar urma să vină după sărbători, spune șeful DSU. Săptămâna viitoare se anunță noi restricții. În luna ianuarie, autoritățile preconizează o creștere a cazurilor de persoane infectate.

Valul 5 ar urma să vină după sărbători, spune șeful DSU

Raed Arafat a declarat vineri seară că în luna ianuarie va începe o creștere a cazurilor noi de covid-19, chiar după perioada sărbătorilor. Șeful DSU explică această afirmație și spune că această creștere ar fi din cauza deplasărilor persoanelor care pleacă din România în concedii și care mai apoi se întorc.

Sunt șanse mari să observăm ceea ce s-a întâmplat și după vacanța de vară: o creștere nouă a cazurilor și un nou val covid-19, a mai spus Raed Arafat.

Te-ar mai putea interesa și: Unul dintre românii repatriați din Maroc este infectat cu COVID-19. Anunțul Ministerului Sănătății

Varianta covid-19 Omicron va fi, cel mai probabil, vinovată pentru apariția valului 5. Din datele avute până acum, s-a observat că Omicron este și mai contagioasă decât varianta Delta. Șeful DSU este de părere că varianta Omicron sigur va ajunge și în țara noastră, iar toate aceste măsuri sanitare adoptate vor fi doar „măsuri de întârziere”.

Săptămâna viitoare se anunță noi restricții

Autoritățile din țara noastră au început deja să discute despre noile restricții. Astfel, săptămâna viitoare urmează să fie anunțate noi restricții, a spus Raed Arafat, vineri, la digi24.

Condiționarea intrării în România de un test PCR negativ ar putea fi o nouă restricție anunțată săptămâna viitoare. Aici vorbim chiar și de testarea persoanelor vaccinate.

Șeful DSU a mai explicat că măsurile care ar urma să fie luate de România, urmează să fie temă de analiză, săptămâna viitoare, la nivelul INSP-ului (Institutul Național de Sănătate Publică) și al Ministerului Sănătății. Măsurile ar urma să fie adaptate în funcție de datele primite, care se schimbă de la zi la zi.

Te-ar mai putea interesa și: Rafila: Set de măsuri de săptămâna viitoare în față variantei Omicron. Călătorii să fie testați la sosirea în România

De asemenea, Raed Arafat este de părere că România se află într-o situație favorabilă. Asta pentru că nu există zboruri directe care să facă legătura între Africa de Sud (zona cea mai afectată de varianta Omicron) și țara noastră.

Cookies