Valul 3 al pandemiei de COVID a început în România! Avertismentul unui renumit medic

02 mart. 2021
195 Afișari
Valul 3 al pandemiei de COVID a început în România! Avertismentul unui renumit medic

Valul 3 al pandemiei de COVID a început în România, avertizează medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București.

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală spune că valul 3 al pandemiei de COVID a început în România și căpacienţii care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut.

Beatrice Mahler a precizat luni, la B1 TV, că secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale „este plină în acest moment”, iar acest lucru şi tulpina britanică, „care circulă deja de ceva timp în România”, îi lasă impresia că al treilea val pandemic a început şi în ţara noastră.

„În ultimele patru zile, secţia Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienţi care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluţie care nu ne linişteşte deloc, din contră. Cel puţin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler, pentru sursa citată.

De altfel, medicul Michael Ryan, directorul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a precizat, ieri, că numărul de noi infecții la nivel mondial a crescut săptămâna trecută, pentru prima dată în aproape două luni.

„Cred că ar fi prematur și nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârșitul anului“, a spus Ryan

Valul 3 al pandemiei de COVID a început în România. Când începe “vaccinarea generală”

În România data de 15 martie reprezintă startul înscrierilor pentru vaccincare în ceea ce privește “vaccinarea generală”.

Cine dorește să se vaccineze anti-COVID-19 se poate programa pe platforma online începând din 15 martie. Este data de la care va fi disponibilă și lista de așteptare. Vaccinarea propriu-zisă va începe cel mai probabil în aprilie, cum a fost anunțat inițial, a declarat la Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

„Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie. Prin operaționalizarea listei de așteptare, fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare și putem estima și momentul la care putem fi vaccinați”.

 

Cookies